Här sätter hantverkaren krokben för guldrånaren

1 av 2
NYHETER

Guldrånarna flydde från butiken.I en jakt som pågick genom Arbogas gator satte en hantverkare krokben för en av dem.

Vittnet Lennart fångade allt på film.

–Jag tycker mig ha en skyldighet att hjälpa till på något sätt, säger han till Brottscentralen.

Gårdagen fick en ovanlig vändning för Lennart Lundgren som var ute på ett ärende i stan vid 11.30 när han blev vittne till ett pågående rån i en guldbutik i centrala Arboga.

– Jag såg att det var fara och färde inne i guldsmedsbutiken och tycker mig ha en skyldighet att hjälpa till på något sätt och filma är ju ganska oskyldigt, säger Lennart Lundgren till Brottscentralen. Han såg hur de två maskerade männen kom ut med famnarna fulla av guldsmycken.

Hantverkare satte krokben

På Lennart Lundgrens film ser man hur ett annat vittne, en hantverkare, försöker stoppa de flyende rånarna genom att lägga krokben för en av dem. Gärningsmannen faller till marken och tappar samtidigt en väska som blir liggande.

– Han ska ha en eloge för han försökte sätta snubbelben på en av rånarna. Jag hade sprungit ifatt och var kanske bara fem meter bakom för jag tänkte också kasta mig på den här killen ifall hantverkaren inte fick ner honom, men han slank undan, säger Lennart Lundgren.

Stor insats pågår

Ingen är ännu misstänkt för gårdagens rån, som senare under dagen rubricerades om till grov stöld då butikspersonalen hunnit gömma sig i ett annat rum.

– Teknisk undersökning avslutades igår och det pågår ett intensivt arbete med inre spaning och vittnesförhör, säger Anders Hedström, presstalesperson polisen Västmanland.

Linnéa Sundström