Leif skulle ta en cykeltur - svimmade efter krock med vildsvin

1 av 3
NYHETER

Det började som en vanlig cykeltur i Lindesberg men slutade i en krasch med ett vildsvin. Leif Ernstsson berättar: ”Jag låg avsvimmad och vaknade i en blodpöl”.

I torsdags kväll gav sig Leif Ernstsson, 55, ut på en cykeltur i Södra Måle i Lindesberg. Han rullade fram på en grusväg, med ett öppet fält på vänster sida och ett skogsparti åt höger - när det oväntade inträffade.
– Det jag minns av händelsen är att det var en stor ryggtavla, som var runt 80 cm hög. Den kom från vänster och skulle in i skogen. Sedan small det bara, och jag stöp.

Hur visste du att det var ett vildsvin?
– Ja det finns ju inget annat det kan ha varit, och det är väldigt gott om vildsvin i det här området.

Leif tuppade av, och vaknade sedan i "en liten blodpöl", som han beskriver det. Han blödde näsblod, hade skrapat upp näsan och fått rikligt med skrapsår och blåmärken på ryggen. Ramen på cykeln hade blivit sned, men Leif klarade av att ta sig hem.

Tog sig till akuten

När han fick se sig själv i spegeln och såg hur illa tilltygad han var, tog sig Leif till akuten. Där fick han genomgå en hjärnröntgen. Men förutom blåmärken, skrapsår, ont i höften och huvudvärk, har han inte fått några allvarliga skador. På tisdagen kunde han återvända till jobbet.

När du möter folk, vad tror de att du har varit med om?

– Ja, jag har väl svarat på det 200 gånger redan. Varenda människa har frågat. De skrattar ju, de flesta!

ARTIKELN HANDLAR OM

Lindesberg

Cykel