9-åriga Emmas fisk mättade 40 personer

avLinnea Järkstig

Emma Zajdel, 9, fick upp en gigantisk fisk på 43 kilo.

Fisken är den största Cobia som fångats i amerikanska Maryland och nu har den kunnat mätta hela 40 personer.

– Den smakade jättegott, säger hon.

Emma Zajdel, 9, lyckades fiska upp en Cobia som vägde 43 kilo och var nästan 170 centimeter lång. Det är den största Cobia i den amerikanska staten Maryland – någonsin.

Trots att Emma Zajdel, 9, väger knappa 30 kilo och är 132 centimeter lång, lyckades hon slå rekordet. Hon kan vara den yngsta fiskaren att ta upp den största Cobia i den amerikanska staten Maryland någonsin.

Fisken vägde hela 43 kilo och var nästan 170 centimeter lång.

– Först trodde vi att det var en haj och att linan var på väg ut. Jag kunde höra hur rullen rörde sig och hur fisken drog, och jag trodde att jag skulle åka över kanten, säger hon till tjänstemän efter händelsen, skriver The Washington Post.

Överraskad över storleken

Det var den 30 juni som hon, som många gånger tidigare, var ute med fiskarkompisen Ashton Clarke och deras föräldrar. Precis innan de skulle åka tillbaka mot stranden slängde de ut två linor med det sista betet.

De två linorna spändes och pappa Clark gav spöet till Emma som spände fast det i fiskebältet, men fisken försökte fly. Det tog 20 minuter innan hon lyckats få upp fisken i båten.

– Hon sa till mig att hon var nervös och spänd men främst överraskad när hon drog upp fisken, säger pappan.

Mättade över 40 personer

Fisken sparades i en isfylld hink och efter att den vägts och mätts av experter valde Emma att ställa till med fest. Inför nationaldagen den fjärde juli bjöd hennes pappa hem 40 vänner och släktingar för att äta upp den.

– Den smakade jättegott, sa Emma till experterna efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Maryland

Fiske