Pokémon Go-hysterin

Här spelar norska partiledaren Pokémon

Av: 

Nathalie Mark

NYHETER

Under en frågestund i norska Stortinget passade partiledaren Trine Skei Grande på att fånga pokémon, skriver VG.no.

– Vissa lyssnar bättre när man kan göra något hjärndött vid sidan av, säger Trine Skei.

Under onsdagen hölls en frågestund om det norska försvarets framtid i utrikes- och försvarskommittén som direktsändes på nätet. På plats fanns Trine Skei Grande, patriledare för liberala partiet Venstre, men under tiden frågan diskuterades tog hon sig tid att spela Pokémon Go.

Norska VG fick kontakt med partiledaren via sms och fick då svaret:

”Jag sitter och svarar på sms till dig – det kräver koncentration. Tycker du att jag inte ska göra det?”.

Kort därefter tillade hon:

”Jag spelar inte längre eftersom någon här tog lite illa upp. Men vissa av oss lyssnar bättre när man kan göra något hjärndött vid sidan av. Vi är inte alla likadana”.

”Räknar med att hon kan lyssna samtidigt”

På en video syns Skei Grande titta på skärmen medan Øyvind Halleraker, från högerpartiet Høyre, pratar. Han ville dock inte kommentera pokémonincidenten utan underströk bara allvaret i situationen.

– Det är avgörande att vi tar vårt ansvar i NATO-alliansen. Det är otroligt viktiga saker vi har diskuterat i dag. Om Skei Grande spelar Pokémon räknar jag med att hon har simultankapacitet nog att lyssna samtidigt.

Det uttalandet får uppbackning från Knut Arild Hareide, partiledare för Kristelig Folkeparti, som satt bredvid Skei Grande:

”Jag har lång erfarenhet av att sitta bredvid henne och hon har verkligen en förmåga att vara närvarande på de oerhört många möten hon går på. Hon måste ofta hantera två saker samtidigt och andra aktiviteter kan också bidra till en förbättrad koncentration under möten” skriver han i ett sms till VG.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Pokémon Go-hysterin

Norge