IS tar på sig knivmord på pojke i Tyskland

Foto: AP
Den misstänkte är fortfarande på fri fot.
NYHETER

Terrororganisationen IS tar nu på sig det mord på en 16-årig pojke som inträffade i Hamburg för två veckor sedan, rapporterar Bild-Zeitung.

Den misstänkte, som även puttade en flicka i vattnet, är fortfarande på fri fot.

Det är IS propagandakanal Amaq som rapporterar att två personer knivhöggs den 16 oktober i Hamburg. En pojke på 16 år dog medan den jämnåriga flickan klarade sig men blev puttad i vattnet. Dådet beskrivs som det första dödliga dåd som utförts av terrororganisationen IS i Tyskland.

Dog på sjukhus

Det var vid 22-tiden på kvällen när det yngre paret satt vid kanalkanten på gatan Alsterufer i Hamburg som en person smög upp bakifrån. Victor, den 16-årige pojken, blev knivhuggen upprepade gånger och hans flickvän sedan iputtad. Personen flydde sedan från platsen.

Flickvännen försökte hjälpa sin pojkvän och ringde ambulans men hjälpen var förgäves och Victor dog på sjukhus.

Misstänkt jagas

IS skriver via propagandakanalen att dådet genomfördes som ett svar på att deras ”medborgare attackerats”, enligt Bild-Zeitung.

Anledningen till att IS skriver att två personer dog är troligen ett översättningsfel, enligt tidningen.

Den misstänkte jagas fortfarande av tysk polis, som gått ut med en efterlysning med signalement i form av affischer som satts upp på träd och lyktstolpar i Hamburg, rapporterar tyska Welt.