Satte in annons – för att hitta en mormor

avDennis Jörnmark Callstam

1 av 2 | Foto: PRIVAT / Susanne Müller

Susanne, 35, ville ge sina barn det som varit så viktigt under hennes uppväxt – den där mor- eller farföräldern som alltid ställer upp.

Så hon satte in en annons i lokaltidningen. Och nu har svaren börjat trilla in, skriver Kristianstadsbladet.

– Jag brukar säga att "Gud, vad skönt det hade varit att ha en mamma att kunna ringa", säger hon till Aftonbladet.

2014 gick båda Susanne Müllers, 35, föräldrar bort. Och samma år flyttade hon tio mil från Landskrona till Kristianstad – där barnens farmor bor. Men i övrigt är umgängeskretsen inte lika stor som förr.

Men för ett tag sedan kom hennes syster på en idé – varför inte försöka hitta en ny mormor eller morfar till hennes två döttrar?

– Jag brukar säga att "Gud vad skönt det vore att ha en mamma att kunna ringa", och det finns nog många äldre som saknar den biten i sina liv, säger Susanne.

Redan fått svar

Så hon satte sig och skrev en annons – ur sin 21 månader gamla dotters perspektiv.

”Vår mamma är ledsen över att hennes föräldrar missar att se oss växa upp och att vi missar allt mys det kan innebära att ha morföräldrar”, skrev hon.

Dessutom fick dottern berätta om sina intressen – bland annat att gå till lekplatsen och träffa sina kompisar. Sedan satte Susanne in annonsen i lokaltidningen.

– Jag har fått två svar hittills! Det är familjer som redan har barn i sina liv men som vill öppna sina hjärtan för mig. Men jag vill inte stjäla tid från någon heller, säger Susanne.

"Det lilla extra"

Hon hoppas att den extramorförälder hon till slut hittar kan bli som en extra vuxen i barnens liv.

– Man kunde åka till lekplatsen, baka och berätta historier. Vara den där som skämmer bort och ger det lilla extra, säger Susanne.

Susannes egen farfar och morfar dog båda tidigt. Men mormor och morfar har hon fina minnen av.

– Mormor bodde i Danmark så det var mycket Tivoli och Bakken med henne. Farmor hade flytt från Andra världskriget och berättade om det.

Hon fortsätter:

– Det var jättebra relationer, så det vore fint att kunna ge mina barn det också.