Mer mobiltrubbel för Samsung

Galaxy Note 7
Galaxy Note 7

Samsung uppges ha stoppat produktionen av den nya mobiltelefonen Galaxy Note 7 efter rapporter om att även den senaste versionen kan fatta eld.

Elektronikjätten bemötte först uppgifterna med tystnad men medgav sedan att volymerna "justerats".

Det var den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap som, med hänvisning till en anonym källa hos en underleverantör till Samsung, först rapporterade att bolaget tillfälligt har stoppat tillverkningen av Galaxy Note 7. Senare uppgav även nyhetsbyrån Reuters att Samsung stoppat Note 7-produktionen.

Uppgifterna fick Samsungaktien att falla på börsen i Seoul, men Samsung valde inledningsvis att tiga. Först flera timmar efter det att nyheten kommit ut meddelade elektronikjätten att produktionen av Galaxy Note 7 justerats.

Förbättrad kontroll

"Vi håller på att justera produktionsvolymerna för att förbättra kvalitetskontrollen och möjliggöra grundliga undersökningar", skriver bolaget, enligt nyhetsbyrån AFP.

Tidigare under måndagen meddelade Samsung att bolaget utreder rapporter om värmeskador på just nya Galaxy Note 7, sedan den amerikanska teleoperatören AT&T meddelat att företaget kommer att sluta byta ut telefonen och sälja den.

"Om vi kommer fram till att det finns produktsäkerhetsproblem kommer Samsung att vidta omedelbara åtgärder för att lösa den här situationen", skrev Samsung då i ett uttalande, enligt Reuters.

Återkallades globalt

Samsung har tidigare utfärdat ett globalt återkallande av flaggskeppsmobilen på grund av att flera av dem börjat brinna. Ett flygplan fick evakueras förra veckan sedan en Galaxy Note 7 börjat ryka i planet.

Familjen som ägde mobilen uppgav att telefonen var en ersättningstelefon som Samsung har sagt använder säkra batterier.

TT

Publisert:

Ämnen i artikeln