Kvinna skadad efter kraftig brand i villa

NYHETER

En kraftig brand utbröt i natt i en villa i Böja, mellan Skövde och Mariestad.

Enligt Skaraborgs Allehanda ska en 32-årig kvinna, som uppges vara husets ägare, ha tvingats hoppa från andra våningen.

– En person är avförd till sjukhus från den här branden, säger Robert Edh, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Kvinnan fördes till sjukhus med lindriga skador.

Larmet om branden inkom klockan 00.51, natten till torsdag, skriver Skaraborgs Allehanda.

– Det är en fullt utvecklad villabrand, säger Robert Edh, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Polisen kan i nuläget inte bekräfta uppgifterna om att husets ägare tvingats hoppa från den brinnande fastigheten men uppger att en kvinna har förts till sjukhus.

– En person är avförd till sjukhus från den här branden. Och det är en kvinna, säger Robert Edh.

Enligt tidiga uppgifter till SOS ska en katt ha varit kvar i huset. Om den lyckats ta sig ut är oklart.

Vid 8-tiden på torsdagsmorgonen meddelade sjukhuset att kvinnans skador var lindriga, men att hon ligger kvar för vård på sjukhuset.

Tre stationer och ett tiotal brandmän bekämpade under natten branden. Då branden redan var utvecklad när räddningstjänsten anlände fokuserade man initialt på att släcka branden utvändigt. Vid 02-tiden meddelade man att huset inte kommer gå att rädda.

– Vi har nu tagit beslut om att låta huset brinna ner till grunden, säger Göran Sandström, inre befäl vid östra Skaraborgs räddningstjänst, till Aftonbladet.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar vid den eldhärjade bostaden under natten och senare lämna över till polisen, troligtvis någon gång under torsdag förmiddag.

Det bedöms inte finnas någon spridningsrisk till andra byggnader. Brandorsaken är initialt oklar. Polisen kommer att upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder