Hittade sin försvunna katt död i en sopsäck

1 av 3 | Foto: Odetta hittade sin katt Lillskiten i en sopsäck: "Jag vill bara veta vad som hände".
NYHETER

Odettas katt försvann – och hittades död i en sopsäck. Nu efterlyser hon vittnen för att få reda på vad som hänt hennes trogne följeslagare, skriver Ekuriren.

– Jag vill bara veta vad som hänt, säger hon till Aftonbladet.

När Odetta Butlex kom hem till sin bostad i centrala Eskilstuna i tisdags förra veckan märkte hon att något inte var som vanligt. Katten "Lillskiten", som alltid brukar springa till hallen och hälsa när hon kommer hem, dök inte upp.

– Hon var en sån katt som hängde runt benen på en. Hon skulle alltid vara med, så jag kände att nej, något stämmer inte, säger Odetta.

Hon begav sig därför ut på kattjakt. Lillskiten brukade komma och gå lite som hon ville så hon kunde vara lite varstans.

– Så jag gick ut med en godispåse och skramlade lite tillsammans med mina söner, men hon kom aldrig.

"Varit jätteledsna"

Då fick Odetta syn på en sopsäck. Och som med hjälp av ett sjätte sinne bara visste hon att det var något märkligt med den.

När hon öppnade fick hon syn på sin åtta år gamla katt – ihoprullad som om hon sov, fast död.

– Det var något undermedvetet som visste det bara, att jag skulle titta där. Lite makabert faktiskt, säger Odetta.

Hon lät hennes andra katt och hennes tre hundar, som alla var goda vänner med Lillskiten, säga adjö till sin vän.

Dagen efter tog hon med sig sin avlidna katt till en veterinär, som konstaterade att allt pekade på att Lillskiten varit med om en olycka.

– Vi har naturligtvis varit jätteledsna. Det var bara så snopet, det var inte alls tänkt att hon skulle gå bort nu. Hon hade absolut mycket tid kvar, säger Odetta.

"Vill veta vad som hänt"

Tankarna om hur Lillskiten hamnat i sopsäcken har varit många. För att få reda på saken har Odetta satt upp lappar längs Djurgårdsvägen där hon bor.

Hon ber eventuella vittnen höra av sig och berätta om de vet vad som hänt.

– Jag har sett att folk stannar upp och läser lapparna, men än har ingen hört av sig, säger hon.

Odetta understryker att det inte behöver vara någon "ond typ" som lagt katten i sopsäcken. Hon påpekar att Lillskiten var fint nedlagd i säcken och föreslår att personen som gjort det hade tänkt komma tillbaka senare för att ta tag i situationen.

– Jag vill att personen ska känna att jag inte är förbannad utan bara vill veta vad som hänt. Hur hamnade hon där? Behövde hon lida eller gick det fort? Jag vill bara veta vad som hände, säger Odetta.