Bilden som visar tragedin i Nice

1 av 2 | Foto: TT/Eric Gaillrad
En hjärtskärande bild från attacken. Franska polisen har bett om att man inte ska dela bilder på offer. Aftonbladet har gjort bedömningen att publicera bilden då offret inte går att identifiera. 
NYHETER

Minst 84 personer dödades och över 100 personer skadades när en lastbil körde in i en folksamling i Nice på torsdagskvällen. Här är bilden som är symbolisk för förödelsen efter attacken, skriver Huffington Post.

Vid 22:30 på torsdagskvällen körde en lastbil rakt in i en folksamling på strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice. I folksamlingen fanns bland annat barnfamiljer och turister på plats för att fira Frankrikes nationaldag.

Minst 84 personer dog och över hundra personer skadades under lastbilens två kilometer långa färd – många av de som dog var barn.

– Min man tog upp barnen i famnen och började springa. Jag vände mig om och såg så många döda människor. Jag såg till och med en bebis som hade fått hela sitt huvud krossat, säger ögonvittnet Linda till franska iTélé via telefon.

Bilden sprids i sociala medier

En bild, som nyhetsbyrån Reuters fotograf Eric Gaillrad tagit, sprids just nu i sociala medier. På bilden ser man en övertäckt kropp, bredvid kroppen ligger ett barns docka. Flertalet delar nu bilden som speglar tragedin och är symbolisk för förödelsen efter attacken.

Det finns fler bilder som visar människor som drabbats av attacken.

På sin Twitter har franska polisen bett om att man inte ska dela bilder på offer.

Aftonbladet har valt att publicera bilden då offret inte går att identifiera. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Nice

Frankrike

Terrorism