Kvinna våldtagen igen av samma män

1 av 2 | Foto: Omfattade protester har ägt rum i Indien sedan en kvinna dog efter att ha blivit utsatt för en brutal gängvåldtäkt på en buss i huvudstaden New Delhi 2012.
NYHETER

En 20-årig kvinna hittades förra veckan våldtagen och lämnad att dö i buskarna vid vägkanten i utkanten av en liten stad i norra Indien, strax utanför New Delhi.

Nu kommer uppgifter om att förövarna är samma män som gruppvåldtagit kvinnan tre år tidigare.

Männen våldtog henne medvetet för att hon inte hade dragit tillbaka sina anklagelser mot dem, rapporterar The Washington Post med hänvisning till lokala medier. Två av de nu fem våldtäktsanklagade männen greps 2013 efter den första våldtäkten, men hade släppts mot borgen.

Kvinnan ska enligt tidningen vara av den lägsta kasten, medan de fem männen tillhör den övre kasten. Männen ville göra upp om saken med pengar utanför domstol, enligt kvinnans familj.

– Vi hade tagit till domstol att de övriga tre skulle gripas och de andra två, som släppts mot borgen, skulle gripas igen. Vi fick ständiga hot från dem att komma överens utanför domstol, men vi förblev fasta. Det är därför de har attackerat henne igen, säger offrets bror till Hindustan Times.

Enligt kvinnans familj attackerades hon utanför sitt college, drogades och våldtogs i en bil.

Hon vårdas nu på sjukhus och polisen utreder fallet.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM