Telefonkaos – frisören Fahmi får sjukhusets samtal

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Fahmi Garrah.
NYHETER

Rosenlunds sjukhus har fått fel telefonnummer av Google.

Den som ringer det hamnar istället hos Fahmi Garrah, som jobbar som frisör.

Nu har han fått över hundra samtal från förvirrade patienter och telefonkaoset har pågått i dagar.

När Fahmi Garrah kom hem efter semestern hade han över hundra missade samtal. Han tyckte det var lite underligt, men när han började lyssna av sin röstbrevlåda blev det ännu konstigare. Det visade sig var patienter på Rosenlunds sjukhus i Stockholm som sökte sin läkare. Och de har fortsatt ringa.

– Jag säger att det är fel nummer. De frågar efter en läkare som heter Thomas eller något, men jag är ju frisör, säger Fahmi Garrah.

Går inte att nå sjukhuset

Han berättar att han har hört av sig till sin mobiloperatör, som då säger att han ska höra av sig till sjukhuset. Det har han gjort, men inget har hänt.

Dessutom verkar telefonkaoset blivit än värre. När Aftonbladet vill ha tag i sjukhuset genom att följa länken som föreslås av Google hamnar man på Rosenlunds vårdcentrals sajt – där inget av de angivna numren fungerar.

– Jag tycker att det är ganska komiskt på ett sätt men jag blir också orolig för de gamla människor som ringer och frågar om att få boka om en tid eller ett blodprov. Sen är det jobbigt när det börjar ringa tidigt på morgonen, säger Fahmi.

Uppgifter på Google är enkla att ändra, men varken Fahmi Garrah eller landstinget kan förklara vad som hänt eller vet om det är någon som velat spela Fahmi eller Rosenlunds vårdcentral ett spratt.