Föräldrar stämmer Clinton för deras barns dödsfall

NYHETER

Presidentkandidaten Hillary Clinton stäms för att ha orsakat dödsfallen i terrorattacken i Benghazi 2012.

Orsaken är hennes ”extrema slarv” med att ha haft en privat e-mejlserver som äventyrat amerikanernas säkerhet, enligt dödsoffrens föräldrar.

Samtidigt anklagar Trump henne för att ligga bakom avrättningen av en iransk forskare.

USA:s Libyenambassadör och tre andra dödades den 11 september 2012 i en raketattack mot konsulatet i libyska staden Benghazi.

Nu hävdar föräldrarna till de amerikaner som dödades att Hillary Clintons användning av en privat e-mejlserver bidrog till attacken. Därför stämmer de nu henne.

”Att Sean Smith och Tyrone Woods dog var direkt och närmast orsakat av oaktsamhet och det hänsynslösa agerandet av Clinton, som använde en privat e-mejlserver för att skicka och ta emot hemlig, konfidentiell och säkerhetsbelagd myndighetsinformation”, skriver de i stämningen, rapporterar NBC News.

Skyller på Clintons ”slarv”

Smith var informationsansvarig och Wood var säkerhetsvakt, båda stationerade i Bengazi, när attacken inträffade.

Enligt föräldrarna var det Hillary Clintons ”extrema slarv” som orsakade deras barns död eftersom informationen som Clinton hade på sin privata e-mejlserver kunde äventyra platsen för var amerikanerna befann sig.

Samtidigt går republikanen Donald Trump ut och anklagar Hillary Clinton för att ligga bakom avrättningen på en iransk atomteknikexpert som dödades för att ha spionerat på USA.

– Många säger att Iran dödade forskaren som hjälpte USA på grund av Hillary Clintons hackade e-postmeddelanden, säger Trump enligt AP.

”Finns inga bevis”

För ungefär en månad sedan offentliggjordes FBI:s undersökning av Clintons privata e-mejlservrar och FBI-chefen James Comey sade att det var ”möjligt att fientliga aktörer fått tillträde” till servern. Men han poängterade också att FBI inte kunnat hitta direkta bevis för att den framgångsrikt hackats.

Trots det påpekade Patricia Smith på republikanernas konvent i Cleveland att ”hon skyller sin sons död på Hillary Clinton”.

Det fick en av Clintons talespersoner, Nick Merrill, att gå till försvar.

– Även om ingen kan föreställa sig smärtan som familjerna till de modiga amerikanerna vi förlorade i Benghazi känt, så har det genomförts nio olika utredningar om attacken och ingen har funnit några som helst bevis på att det är Hillary Clintons fel, sa han, skriver The New York Post.