Fem personer träffade av blixten

NYHETER

Fem personer har träffats av blixten i Poughkeepsie i delstaten New York. Två har livshotande skador.

Personerna satt vid en parkbänk när blixten slog ner och vittnen uppger hur rök och eld steg från platsen.

Det var vid klockan 16 lokal tid, efter 22 svensk tid, i parken Mansion Square Park i Poughkeepsie i USA som blixten slog ner. Fem personer har skadats och för tre av dem är läget allvarligt, skriver New York Times.

Livshotande skador

De tre var inte vid medvetande när räddningstjänst och sjukvårdare kom till platsen. De fick hjärt- och lungräddning och fördes snabbt till sjukhuset Vassar Brothers Medical Center. En talesperson för sjukhuset uppger att de är allvarligt skadade. Två har livshotande skador, enligt CBS News.

Alla offren, som är mellan 46 och 55 år, satt eller stod vid en parkbänk när den våldsamma kraften träffade dem. Borgmästaren Robert Rolison i Poughkeepsie uppger att det är brännmärken på ett närliggande träd och att träbitar från bänken har sprängts bort.

– Det var ett stort antal blixtar som svepte genom området extremt snabbt, vilket inte gav mycket tid för att ta sig till ett säkrare område, säger Robert Rolison till CBS.

Uppstod rök och eld

Strax före blixtnedslaget mörknade himlen i snabb takt över staden, som ligger alldeles bredvid Hudsonfloden. Ett flertal höga knallar hördes, säger borgmästaren enligt New York Times.

Två ögonvittnen säger att de såg blixten slå ner i gruppen av människor vilket ledde till att både rök och eld slog upp från platsen.