Mediamogulen mystiskt borta

avSusanne Nylén

NYHETER

Ryske miljonären Leonid Rozhetskin kan ha mördats i sin lyxvilla i Riga

1 av 3 | Foto: Foto: WILL STEWART
levde jetsetliv Ryske Leonid Rozhetskin, god för miljoner, var spårlöst försvunnen i fyra år. Han är gift med modellen Natalya Belova (t.v) och vän till svenska superstjärnan Victoria Silvstedt och nu tror polisen att hans kropp har hittats i skogen utanför semesterorten Jurmala.

LONDON. Mediemagnaten Leonid Rozhetskin, 41, är spårlöst försvunnen.

Den ryske miljonären sågs senast i sitt hem där blodspår hittats i hans vardagsrum.

I natt gick Scotland Yard ut med en internationell efterlysning.

Leonid Rozhetskin, 41, har varit försvunnen i en vecka.

Senast han sågs i livet var när han landade med sin privatjet i Lettland tidigt på morgonen förra söndagen.

Blodspår hittades i vardagsrummet i hans 13 miljoners-lyxvilla i Riga. Möblerna var omkullvälta och fönster krossade. Hans bil hittades senare på ett marknadsområde. Även i den fanns blodspår. Polisen genomsökte i går skogen och stranden runt om hemmet med spårhundar.

Finns många bevis

– Det finns många bevis som tyder på att det här handlar om ett mord, säger polischefen Aldis Lieljukskis till den engelska tidningen Mail on Sunday.

I natt vände de sig till Scotland Yard som gick ut med en internationell efterlysning. Rozhetskin är född i Ryssland men med världen som arbetsfält. Han är delägare i ett företag som i sin tur äger 50 procent av Londonbaserade affärstidningen City AM. Han är också delägare i filmbolaget L+E Productions i Hollywood.

Rozhetskin har även hus i Los Angeles och på Franska rivieran där han ofta går på jetsetfester och minglar med stjärnor som Victoria Silvstedt och modegurun Domenico Dolce, grundaren av Dolce&Gabbana.

Kritisk mot Putin

Rozhetskins mystiska försvinnande har fått brittiska polisen att undersöka eventuella kopplingar till KGB-spionen Alexander Litvinenko. Han dog i London i november 2006 av förgiftning. Mediemagnaten har tidigare uttalat sig kritiskt mot ryske presidenten Vladimir Putin.

Rozhetskin är gift med modellen Natalya Belova och har en treårig son. Hans talesman Andrei Fomin säger att de inte har en aning om vad som hänt.

– Det här är mycket allvarligt och jag hoppas desperat att det får ett lyckligt slut, säger han i Mail on Sunday.