Rån mot Ikea i Stockholm

NYHETER

Flera polispatruller jagar rånarna – polis fick pepparsprej i ansiktet

Mitt i julruschen slog rånarna till.

Flera polispatruller deltar nu i jakten efter rånarna i Stockholm.

– Vi söker en röd bil och vill gärna ha tips från allmänheten om man sett detta, säger Joakim Caryll vid Stockholmspolisen.

Det var personalen på Ikea vid Kungens kurva i Skärholmen som slog larm vid 14.30 om att två män rånat en kassa mitt under julhandeln inne i varuhuset.

Enligt vittnen tog rånarna hela kassalådan i kassa 20 inne i varuhuset och sprang sedan mot utgången, inför ögonen på hundratals kunder.

Pepparsprej i ansiktet

– Det var en ledig polis i närheten som såg vad som hände och som tog upp jakten på rånarna, men de vände sig om och sprutade pepparsprej rakt i ansiktet på polisen, säger Joakim Caryll, talesman vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Rånarna fortsatte sedan springande ut mot en bil som väntade vid parkeringen.

– Polisen som blev sprejad klarade sig bra, men rånarna försvann i en röd bil i riktning mot Skärholmen.

Vill ha tips

– Vi söker bilen nu. Men vi tar gärna emot tips från alllmänheten om detta. Om man har gjort iakttagelser av ett fordon som uppfört sig konstigt eller på annat sätt väckt uppmärksamhet så är vi tacksamma för tips, säger Caryll.

– Varuhuset var fullt med folk och vi har hur många vittnen som helst där. Men om någon sett den röda bilen vill vi gärna veta det, säger Caryll.

Hur mycket pengar rånarna fick med sig är oklart.

Ingen person skadades fysiskt vid rånet, men en anställd i kassan chockades.