Flera trafikolyckor i Värmland

avMia-Li Hallengren, Robert Triches, Tobias Österberg

NYHETER

Polisen: "Det är kaotiskt"

Det hala väglaget medförde flera trafikolyckor i Värmland under söndagen.

Hittills har två dött och flera skadats i trafiken.

– På vissa vägar har det varit rena isgatan, säger Sören Lövengärd, länsvakthavande befäl i Karlstad.

Två personbilar krockade på E45:an vid norr om Torsby i Värmland tidigt på söndagsmorgonen.Två kvinnor dog och fem personer skadades varav två var barn.

Olyckan inträffade på väg E45 vid Ruskåsen mellan Vägsjöfors och Värmlandsporten i Värmland. Larmet kom till poilisen 07.28.

Mor och mormor omkom

– Två personer är döda och ytterligare två har förts till sjukhuset i Torsby. Dessutom finns tre lindrigt skadade personer kvar på platsen, säger Sören Lövengärd vid Värmlandspolisen.

De två barnen i den danskregistrerade olycksbilen är tio respektive fem år gamla. Det var deras mor och mormor som omkom, uppger polisen, och den tredje vuxne i bilen, deras far, är svårt skadad.

– Hans tillstånd är allvarligt, och han kanske måste transporteras vidare från sjukhuset i Torsby till specialistvård, säger Sören Lövengärd.

Långa köer på E45

I den andra, svenskregistrerade bilen, åkte två vuxna.

– Även här kan det vara allvarliga skador och en av dem kommer troligen att flygas med ambulanshelikopter till Ullevåls sjukhus i Oslo, säger Sören Lövengärd.

Vid 15-tiden hade avspärrningarna tagits bort på E45 men enligt Värmlandspolisen var köerna långa på grund av mycket trafik i kombination med det dåliga väglaget.

Ytterligare olycka

Den svåra olyckan inträffade nästan exakt på samma plats som en annan olycka på lördagseftermiddagen.

Då var det en annan danskregistrerad personbil som kolliderade med en finländsk minibuss. Ingen av de inblandade skadades allvarligt.

Orsaken till den olyckan tros ha varit halkan och det svåra väglaget fortsatte även på söndagen i ymnigt snöfall.

Snön vräker ner och på vägbanorna är det rena blankisen. Det är framför allt från Torsby och ut mot nordost som trafikläget är mycket svårbemästrat.

Totalt har värmlandspolisen haft fem trafikolyckor att ta hand om under söndagsförmiddagen. Av dessa var i alla fall fyra halkrelaterade.