Nyheter

Missnöjd tv-tittare ville få pengar tillbaka

Av: 

Karin Holmberg

NYHETER

Ville inte betala tv-avgift för att se repriser

Jan Wernram i Trelleborg ville få pengarna tillbaka när SVT körde för många repriser.

Men Radiotjänst vägrar.

– Tv-avgiften betalar man för att man har en tv och inte beroende på hur mycket man tittar, säger Anna Pettersson, vd på Radiotjänst till Sydsvenskan på nätet.

Det var sommarens alla repriser som fick bägaren att rinna över för tv-tittaren Jan Wernram i Trelleborg. Efter att han räknat ut att SVT kört 237 repriser under två veckor i juli, mailade han radiotjänst och vile få tillbaka sina pengar.

– Jag tycker det är tokigt. Licensen ska betalas även under sommaren och kostar lika mycket som under resten av året. Jag vill inte betala för något jag redan sett, säger Jan Wernram till Sydsvenskan på nätet.

Får inga pengar

Radiotjänst:s vd Anna Pettersson säger till tidningen att hon inte läst hans mail men att tv-avgiften betalas för att man har en tv och inte för hur mycket man tittar på den.

På SVT beklagar man att Wernram tycker att utbudet är för dåligt.

– Vi blir alltid ledsna om någon inte är nöjd med SVT:s program. Men vi producerar och sänder till nästan fyra miljoner hushåll och alla kan förstås inte gilla allt. Många av de repriser vi kör på sommaren är sådana som tittare hört av sig till oss och önskat, säger Ursula Hægerström, företagsinformatör på SVT till Sydsvenskan på nätet.

Wernram blir inte förvånad över att han inte kommer få tillbaka några pengar från Radiotjänst.

– Det väntade jag mig inte heller. Men kanske har jag väckt diskussion runt ämnet, jag vet många som håller med mig säger han till tidningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Sverige–Slovakien i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: