Nyheter

Israel varnar Gazabor

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Flygblad regnade i dag över Gaza med uppmaningar till folket att undvika Hamas.

Samtidigt steg dödssiffrorna då kriget nu är inne på sin 15:e dag.

Israel släppte under lördagsförmiddagen ner flygblad över kvarteren i Gaza där de varnar boenden att de planerar att "eskalera offensiven".

På flygbladet står det att Israel planerar att gå in i "en ny fas mot terrorn" och att de kommer att intensifiera attackerna som redan krävt över 825 palestiniers liv. Bland dem var 235 barn, 93 kvinnor och 12 sjukvårdare, enligt den palestinska räddningstjänsten. Även 13 israeler har dödats.

Generell varning

Budskapet som Israel lät regna över Gaza ska ses som en "generell varning".

Det är IDF, den israeliska militären, som har undertecknat flygbladet där de även skriver:

"Vi jobbar inte mot människorna i Gaza utan endast mot Hamas och terrorister. Ni förblir säkra genom att följa våra order."

Deras order till Gazafolket är att inte hjälpa Hamas och att hålla sig undan från den islamistiska gruppens medlemmar. " Ni uppmanas att inte gå i närheten av terrorister, vapenlager eller vapen”.

Dog i sin trädgård

Ett 40-tal attacker har under natten och dagen genomförts mot Gaza. Och i dag har israeliska markstyrkorna tagit sig allt närmare Gaza stad enligt AP och stridsvagnar ryckte fram i norra Gaza.

Den blodigaste attacken under lördagen dödade åtta personer i staden Jebaliya i Gaza.

Ambulanspersonal på plats säger att det rör sig om åtta civila som satt i sin trädgård då deras hus sprängdes. Man vet ännu inte om alla de döda tillhör samma familj.

ANNONS

Mumindagen närmar sig - fira det med att köpa den populära muminmuggen Fiske!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert: