Nyheter

16-åring torterad av andra pojkar

Av: 

Robert Triches

NYHETER

Norge: Polisen hittade tonåringen gömd under en säng när de gjorde ett kontrollbesök

Ren tortyr.

Erfarna brottsutredare säger att det den 16-årige pojken råkat ut för är något av de grövsta de har sett.

Gärningsmännen: Andra ungdomar.

– Våldet är chockerande, säger polisen.

Det var i fredags som polisen i Haugesund i sydvästra Norge fångade upp ett rykte om att ”något” hade hänt i en lägenhet i stan.

De åkte dit för en kontroll.

Gömd under en säng i den 25-årige lägenhetsinnehavarens sovrum hittades en 16-årig pojke, svårt misshandlad och utsatt för grymma sexuella övergrepp.

Lurades dit

Han hade lurats dit i onsdags och sedan dess fram till fredagen plågats av totalt åtta andra ungdomar i åldrarna 15-25 år. Sex av gärningsmännen är underåriga.

– Det är ett chockerande våld, även för erfarna poliser, säger polisens förundersökningsledare Jarle Utne-Reitan till Haugesunds Avis.

I dag måndag, när tidningen första artikel om fallet publicerats, sitter de sju unga männen och en flicka gripna, misstänkta för olaga frihetsberövande, misshandel och sexuella övergrepp mot den 16-årige pojken. Enligt uppgift ska de ha erkänt det mesta av anklagelserna.

Flicka misshandlad

Enligt dagbladet.no ska även en flicka, yngre än 18 år, ha utsatts för grovt våld i lägenheten. Men det beskrivs trots allt som inte tillnärmelsevis lika brutalt som det 16-åringen utsatts för.

– Jag har jobbat mycket med våld men kan inte dra mig till minnes att jag sett en så intensiv misshandel med så många aktörer, säger Torbjørn Nervik, polis i Haugaland og Sunnhordland till dagbladet.no.

Han menar att ungdomarna inte var och en hade kunnat utföra sådant våld.

Grupptryck

– Det måste blivit massuggestion, grupptryck, säger han.

16-åringen har vårdats på sjukhus över helgen men är nu utskriven. Han befinner sig i säkerhet.

Polisen är av utredningsskäl samtidigt mycket förtegen om exakt vad det är han har blivit utsatt för. Men flera föremål som använts i misshandeln och övergreppen påstås ha tagits i beslag, bland annat ett strykjärn, erfar dagbladet.no.

Samtliga de åtta misstänkta ungdomarna har det gemensamt att de tidigare bott på barnhem.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter