Nyheter

16-åring torterad av andra pojkar

Av: 

Robert Triches

NYHETER

Norge: Polisen hittade tonåringen gömd under en säng när de gjorde ett kontrollbesök

Ren tortyr.

Erfarna brottsutredare säger att det den 16-årige pojken råkat ut för är något av de grövsta de har sett.

Gärningsmännen: Andra ungdomar.

– Våldet är chockerande, säger polisen.

Det var i fredags som polisen i Haugesund i sydvästra Norge fångade upp ett rykte om att ”något” hade hänt i en lägenhet i stan.

De åkte dit för en kontroll.

Gömd under en säng i den 25-årige lägenhetsinnehavarens sovrum hittades en 16-årig pojke, svårt misshandlad och utsatt för grymma sexuella övergrepp.

Lurades dit

Han hade lurats dit i onsdags och sedan dess fram till fredagen plågats av totalt åtta andra ungdomar i åldrarna 15-25 år. Sex av gärningsmännen är underåriga.

– Det är ett chockerande våld, även för erfarna poliser, säger polisens förundersökningsledare Jarle Utne-Reitan till Haugesunds Avis.

I dag måndag, när tidningen första artikel om fallet publicerats, sitter de sju unga männen och en flicka gripna, misstänkta för olaga frihetsberövande, misshandel och sexuella övergrepp mot den 16-årige pojken. Enligt uppgift ska de ha erkänt det mesta av anklagelserna.

Flicka misshandlad

Enligt dagbladet.no ska även en flicka, yngre än 18 år, ha utsatts för grovt våld i lägenheten. Men det beskrivs trots allt som inte tillnärmelsevis lika brutalt som det 16-åringen utsatts för.

– Jag har jobbat mycket med våld men kan inte dra mig till minnes att jag sett en så intensiv misshandel med så många aktörer, säger Torbjørn Nervik, polis i Haugaland og Sunnhordland till dagbladet.no.

Han menar att ungdomarna inte var och en hade kunnat utföra sådant våld.

Grupptryck

– Det måste blivit massuggestion, grupptryck, säger han.

16-åringen har vårdats på sjukhus över helgen men är nu utskriven. Han befinner sig i säkerhet.

Polisen är av utredningsskäl samtidigt mycket förtegen om exakt vad det är han har blivit utsatt för. Men flera föremål som använts i misshandeln och övergreppen påstås ha tagits i beslag, bland annat ett strykjärn, erfar dagbladet.no.

Samtliga de åtta misstänkta ungdomarna har det gemensamt att de tidigare bott på barnhem.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter