Birgitta vann 192 282 kronor

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag skulle bara stänga av datorn”

1 av 2

Äntligen kunde Birgitta Kjellqvist från Enköping köpa sin drömbil. En vit Mercedes Pagoda cab från 1967.

– Det var en gammal dröm. Förhoppningsvis kan jag köra den lagom till min 60-årsdag!

Birgitta Kjellqvist, 58, från Enköping satt hemma på sin lediga dag. Hon har ett konto på Svenska Spel och tänkte spela ett parti Bingo - men datorn gick för långsamt, så hon gick därifrån. En stund senare skulle hon stänga av Bingosajten, men då blinkade det till – jackpott på 192 282 kronor.

– Jag ringde direkt till min man Ulf och sa att jag vunnit, men han sa nej, skrattar Birgitta Kjellqvist. Det var svårt att tro att det var sant.

Veteranbilar

I paret Kjellqvists garage stod redan en gammal veteranbil och de hade länge varit sugna på att skaffa en till. Nere i Skåne fanns en särskilt fin, som de hade lagt bud på.

– Jag sa direkt, att nu köper jag den! berättar Birgitta Kjellqvist.

Sagt och gjort. Birgitta bjöd med sig Ulf på en trevlig resa ner till Skåne. Där bodde de flott på hotell, åt gott och – hämtade sin nya ögonsten. Nu har den gamla Mercedesen i garaget sällskap av en vacker vit Pagoda Mercedes från 67.

– Det var en gammal dröm att ha en cab, och nu står den där, säger hon stolt. Ulf meckar och jag putsar krom. Det är mycket jobb men också en bra investering.

Så nu är ni ute och kör tillsammans?

– Nej, fnissar hon glatt, bilen går inte att köra med än. Vi siktar på att kunna ta en tur på min 60-årsdag år 2010!

Fortsätter spela

Birgitta Kjellqvist har en stående Lottorad och spelar fortfarande Bingo ibland, men hon tror inte att hon kommer vinna någon mer storvinst.

– Jag har fått min ranson, säger hon helt utan grämelse.

Är du inte sugen på att köpa ännu en veteranbil då?

– Nej, nu blir det inga fler. Man ska inte ha fler än man kan köra med, och nu har vi varsin. Men skulle jag vinna riktigt mycket pengar och gå i pension så jag hade massor av tid, då skulle jag kanske köpa en husbil…

Lina Thorén, Minimedia

Publicerad: