Annie Lööf svarar på Muf:s skohån

Starka reaktioner efter Centerpartiets besked

Foto: Arkivbilder: TT.
På sociala medier har Muf uppmanat människor att skicka sina högerskor till Annie Lööf.

avEneida Berisha

NYHETER

Muf har reagerat starkt på Lööfs uppgörelse med Löfven. På sociala medier har de bett människor skicka in sina skor då centerledaren tidigare sagt att hon ”hellre skulle äta upp sin högra” sko än att agera stödhjul åt Socialdemokraterna. Nu svarar Annie Lööf.

Jag tillredde en skopytt redan 2014 ” skriver hon på sin Instagram.

Beskedet att Centerpartiet släpper fram Stefan Löfven som statsminister slog ned som en bomb under fredagskvällen.

Reaktionerna har varit spridda och starka – inte minst bland Moderata ungdomsförbundet som skapat ett evenemang på Facebook som heter ”Skicka din högra sko till Annie Lööf”.

"Annie Lööf har sagt att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än att bli ett stödhjul till Socialdemokraterna. Nu väljer hon att stötta Stefan som statsminister.

Kom och lämna alla dina gamla högerskor du inte behöver. Så ska vi överlämna dessa till Annie."

Så lyder budskapet i evenemanget som det Moderata ungdomsförbundet skapat på Facebook. 13 000 personer har klickat i att de kommer närvara och över 50 000 personer har klickat i att de är ”intresserade”.

Foto: SKÄRMDUMP FACEBOOK.
Evenemanget har fått genomslag.

Även Sverigedemokraterna har delat en bild på Twitter där de önskar henne en ”Smaklig måltid” med en bild på en högersko.

Annie Lööf: ”En stor skillnad”

På fredagskvällen skrev centerledaren ett inlägg på sin Instagram om hur valet år 2018 ”var ett värderingsval”.

När en följare frågar Lööf när hon ska ”äta upp sin högra sko” kommer Lööfs svar.

Jag tillredde en skopytt redan 2014 med alla Alliansledares skor som vi åt tillsammans. Då tryckte Alliansen gult, V fick inflytande och vi fick inte genomslag för vår politik. Nu trycker C gult, V får inte inflytande och vi får inflytande för vår liberala reformagenda. En stor skillnad”, skriver hon.

Under lördagen delade även Annie Lööfs pressekreterare Hannes Hervieu med sig av sitt perspektiv på insamlingen.

”Ser att det uppmuntras från ett visst ungdomsförbund att skänka skor. Underbart med detta engagemang! Jag tror dock det finns andra i mer utsatt position som behöver kläder”, skriver han på sin Twitter.