Försenade flyg efter befarad drönare på Heathrow

Alla avgångar från Heathrow ställdes under tisdagskvällen in in efter rapporter om att drönare ska ha setts på flygplatsen.

Efter en timmes stopp återupptogs flygtrafiken igen.

Alla avgångar från Heathrow ställs in efter rapporter om att drönare ska ha setts på flygplatsen, rapporterar The Guardian.
Alla avgångar från Heathrow ställs in efter rapporter om att drönare ska ha setts på flygplatsen, rapporterar The Guardian.

Samtliga avgångar från London-flygplatsen Heathrow stoppades under tisdagskvällen efter rapporter om att drönare setts i området. Vid 19.30 svensk tid kunde dock flygtrafiken återupptas.

”Vi forsätter att jobba nära polisen för att hantera rapporter om drönare på Heathrow. Baserat på våra rutiner, i samarbete med flygledningen och polisen har vi återupptagit avgångarna från Heathrow efter det korta stoppet”, säger en talesperson för flygplatsen enligt Sky News.

Stoppet orsakar förseningar i flygtrafiken och plan till Sverige kan drabbas meddelade Swedavia tidigare under kvällen.

– I och med att luftrummet över Heathrow är stängt väntas det bli en del förseningar för planen till Sverige. För exakta detaljer får man vända sig till sitt flygbolag, sa Alma Johanson på Swedavias pressavdelning.

Har köpt in anti-drönarutrustning

I slutet av december gjorde drönare på flygplatsen Gatwick till att all flygtrafik på fick ställas in under ett och hett halvt dygn. Efter incidenten tog både Gatwick och Heathrows flygplatser beslut om att köpa in militär anti-drönarutrustning till ett värde av tiotals miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE