Växjö

Internationellt efterlyst greps efter biljakt

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
En internationellt efterlyst kvinna greps utanför Växjö på måndagskvällen. Arkivbild.

En internationellt efterlyst kvinna har gripits utanför Växjö. Hon misstänks för grov egenmäktighet med barn.

Ytterligare en kvinna greps vid tillfället, då hon bland annat försökt köra på en polis.

I samband med en kontroll av en bil på måndagskvällen kunde den internationellt efterlysta kvinnan gripas, skriver Smålandsposten.

– Det var en polispatrull som fick upp spår på de här och följde efter. Då hoppade tre personer ur bilen och sprang till skogs, säger Magnus Rosholm vid polisen till tidningen.

Minderåriga i bilen

Det visade sig att två av dem var minderåriga. Polisen inledde en stor sökinsats efter de tre personerna som lämnade platsen. Bland annat deltog flera hundpatruller i sökandet som ledde till att alla tre hittades.

Polisen visste inte att det rörde sig om barn då jakten inleddes.

– Två sitter gripna i det här ärendet för tillfället. Så vi kommer ta kontakt med åklagare och försöka få dem anhållna. Sedan får vi vidta utredningsåtgärder under morgondagen, säger Magnus Rosholm under natten.

Försökte köra på polis

Kvinnan greps då hon var internationellt efterlyst för grov egenmäktighet med barn, medan de båda barnen omhändertogs av socialtjänsten.

Den andra personen som greps vid tillfället är kvinnan som körde bilen. Vid en biljakt ska hon ha försökt köra på en polis och hon är nu misstänkt för försök till grov misshandel och flera andra trafikbrott.

Tågtrafiken mellan Diö och Vislanda stoppades i en timme under sökinsatsen.

De misstänkta kommer att transporteras till Norge, dit ärendet hör, enligt Smålandsposten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Växjö

Norge

Vislanda