Här är tonåringen som drog vapen efter fikabrödsstöld

avAndreas Ekström

Den unge man som drog vapen efter en misslyckad fikabrödsstöld är känd av polisen sedan tidigare.

I veckans ”Efterlyst” går polisen ut med signalement på honom.

– Han har korta rastaflätor, en sönderriven jacka och ett handklovsmärke på vänster ärm, säger Elena Franzen, gruppchef vid Rinkebypolisens ungdomsutredningsgrupp.

Det var i fredagskväll som två män försökte stjäla fikabröd från en matvarubutik i Kista. En av männen drog ett pistolliknande föremål när han blev påkommen av butikspersonalen. Det fick polisen i Järva att reagera. Christoffer Boman, biträdande lokalpolisområdeschef lade upp en film där han sa att våldet har gått för lång. Filmen har visats över 1,5 miljon gånger.

Mannen som drog vapen är känd av polisen sedan tidigare och nu söker man honom. Han är 17 år, har korta rastaflätor, hans jacka är eventuellt sönderriven och han har ett märke på vänster ärm som ser ut som handklovar. Han är anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt rån och grovt vapenbrott.

1 av 2 | Foto: Polisen övervakningsbilder
Polisen känner till mannen sedan tidigare.

– Vi har uppslag kring var mannen befinner sig men är inte helt säkra, det är därför som vi går ut med signalement. Om det är någon som ser honom får man gärna kontakta oss. Vi vill verkligen belysa hur sjukt det här beteendet är, säger Elena Franzen.

Den andra mannen kunde gripas kort efteråt.

 
Efterlyst sänds på torsdagskvällar i TV3 och finns också på Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rinkeby

Järva

Brott

Vapen