Robinson-Mattias riskerar fängelse

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Han är tidigare dömd för 16 brott.

I dag skulle Robinson-vinnaren Mattias Dalerstedt ställas inför rätta igen, åtalad för att ha misshandlat en annan man så att mjälten sprack.

Rättegången ställdes dock in. Åtalsrubriceringen ska skärpas till grov misshandel.

I helgen berättade Mattias Dalerstedt, mer känd som Robinson-Mattias om sitt kriminella förflutna i Aftonbladet.

Mattias är dömd för bland annat misshandel, vapeninnehav och övergrepp i rättssak.

På morgonen i dag skule han ännu en gång ställas inför rätta. Den här gången har Mattias Dalerstedt åtalats för en misshandel som ska ha inträffat för drygt två och ett halvt år sedan. Men i sista stund fick Mölndals tingsrätt beskedet att åtalsrubriceringen ska ändras, från misshandel till grov misshandel. Den som döms för grov misshandel ska straffas med fängelse i minst ett år och högst tio år.

Det är offret för misshandeln som har krävt att åtalsrubriceringen skärps, något som tingsrätten hörsammat. Nu ska nya förhör hållas och åklagaren ska bytas ut. När en eventuell ny rättegång äger rum är ännu oklart.

Misshandeln ägde rum på en fest i Partille utanför Göteborg i september 1998, då Mattias hamnade i bråk med en två år yngre man.

Enligt åklagaren gav han den andre flera knytnävsslag i ansiktet. Han ska också ha sparkat och hoppat på den andre killens mage när denne låg ner - vilket skadade den yngre mannen så illa att hans mjälte sprack.

Själv har Mattias Dalerstedt tidigare sagt att det stämmer att han hamnade i slagsmål, men att han aldrig sparkat någon.

Maria Saving, Claes Thunblad

Publicerad: