Stolpe föll över lastbil – orsakade stopp på E6 mot Göteborg

avAdam Westin

NYHETER

En olycka vid Kungälvsmotet i riktning mot Göteborg orsakade stopp i trafiken i södergående riktning.

– Det är personbil som har kört in i en lyktstolpe, som i sin tur har ramlat på en lastbil, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid Bohus Räddningstjänstförbund.

En person ska ha skadats efter att ha fått glassplitter i ansikte och huvud.

Olyckan på E6 vid Kungälvsmotet inträffade strax före klockan 06.

– Det är personbil som har kört in i en lyktstolpe, som i sin tur har ramlat på en lastbil. Så det är en singelolycka, men lastbilen hade otur som fick den här stolpen på sig, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid Bohus Räddningstjänstförbund.

Trafikverket uppger att ytterligare en personbil är inblandad.

En person har skadats, uppger räddningstjänsten.

– Det är en patient som har glassplitter i ansikte och huvud, som behöver undersökas närmare på sjukhus, säger Kristoffer Gottlieb.

Stängdes av mot Göteborg

Olyckan hade mycket stor trafikpåverkan, denna måndagsmorgon efter julhelgerna. Trafiken stängdes av helt i södergående riktning mot Göteborg.

– Det köar på ganska snabbt, just E6 i södergående riktning mot Göteborg är ju en högtrafikerad led vid den här tiden, säger Per Aronsson vid Trafikverkets pressjour.

Strax efter klockan 08 meddelade Trafikverket att olyckan var avklarad och att trafiken var öppnad igen.

Anledning till att trafiken stängdes av helt var bland annat att skydda räddningstjänstens personal från ström, efter att elkablar exponerats efter olyckan.

– Vi låter Trafikverket stänga av strömmen så att vi inte exponerar personalen för risk, säger Kristoffer Gottlieb vid Bohus Räddningstjänstförbund.

Så många trafikolyckor sker årligen 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Göteborg

Kungälv