Seriemördaren i Tampa kan dömas till döden

1 av 4
NYHETER

Seriemördaren Howell Donaldson, 24, sköt ihjäl fyra människor på öppen gata.

Nu kan han dömas till döden.

– I det här fallet där den åtalade mördat fyra oskyldiga offer på ett beräknande och kallhjärtat vis är det straffet berättigat, säger åklagare Andrew Warren.

Under 51 dagar satte en mördare skräck i en hel stad i Tampa, Florida. Det första mordet i Seminole Heights skedde 9 oktober. Ytterligare tre människor fick sätta livet till innan polisen i slutet av november kunde gripa 24-åriga Howell Donaldson.

Under tisdagen meddelade åklagaren att staten kommer yrka på att seriemördaren döms till döden.

– Lagen är tydlig. Dödsstraffet är förbehållet de mest avskyvärda och minst begripliga brotten. I det här fallet där den åtalade mördat fyra oskyldiga offer på ett beräknande och kallhjärtat vis är det straffet berättigat, säger åklagare Andrew Warren, enligt ABC News.

– En åklagares beslut ska ledas av barmhärtighet men vissa brott är så samvetslösa, så svåra att ta in, att vi måste låta högre makter stå för barmhärtigheten.

Kenny Hoffas dotter Monica föll offer för 24-åringen och Kenny stödjer åklagarens beslut att yrka på dödsstraff.

– Den här unga mannen bestämde sig för att mörda min dotter och tre andra människor, och han gjorde det i princip på skoj, säger Kenny Hoffa till NBC News.

– Han jagade människor och dödade dem, han förtjänar att dö.

Åklagare Andrew Warren uppger att det kan dröja flera år innan rättegången kan inledas.

Hittills är det okänt vad som drivit Donaldson att vid fyra separata tillfällen skjuta ihjäl fyra för honom okända människor.

Det här är en seriemördare 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM

Florida