Mc-ledaren bloggar om bantning och hotar Anders Eklund

Av: Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: PRIVAT
Daniel Johansson bloggar om livet på Kumlaanstalten.

Han sitter dömd för grova våldsbrott och har varit ledare för mc-gänget Solidos.

Samtidigt bloggar Daniel Johansson från Kumlaanstaltens säkerhetsavdelning om LCHF, träning, sitt dåliga humör – och hotar Englas mördare Anders Eklund.

”Sätt honom här, så ska jag visa honom ondska.....”, skriver mc-ledaren.

Förra året dömdes 35-årige Daniel Johansson till fem års fängelse för synnerligen grov misshandel efter att ha skjutit en man i benet.

I hovrättsdomen framgår även att han hotat den skjutne genom att rikta pistolen mot hans huvud och sagt att han skulle ”mörda honom om han golade”.

Fängelsestraffet avverkar den förre ledaren för mc-gänget Solidos på Kumla-anstalten dit han nyligen flyttades från Hall.

Därifrån bloggar han, något som Gefle Dagblad och Expressen rapporterat om.

I sitt första inlägg från 2 juli har han skrivit om hur han dömts för många brott som dråp, kidnappning, förberedelse till mord och grova vapenbrott.

Han beskriver sitt liv på säkerhetsavdelningen och att då suttit i tre månader på isoleringscell efter att ha ”slaktat” sin avdelning under ett utbrott.

Hotar Anders Eklund

I inlägget skickar han även ett hot till Anders Eklund som 2008 dömdes för mordet på 10-åriga Engla:

”På tal om sexbrottslingar. Jag undrar om svenska folket vet hur de behandlas på kåken? Dom slaktas. Därför sitter de på egna avdelningar, med alla förmåner som permissioner och behandlingspogram. För de klassas som sjuka, och kan behandlas. Kolla på kräket som dödade 10 åriga Engla, han sprang ute redan efter något år. Sätt honom här, så ska jag visa honom ondska.....”

35-åringen berättar även i sin blogg om livet på säkerhetsavdelningen på Hall och hur han ”slaktat avdelningen” för att slippa ”allt strul och arroganta attityd som finns här på Hall”. Genom att slå sönder saker och möbler var målet att bli flyttad från Hall till Kumla vilket numera har skett.

I ett inlägg skriver han om sina kostvanor, bland annat med två ägg och tre skivor bacon till frukost och keso och kaffe på eftermiddagen.

”Jag äter enligt LCHF, och det svarar min kropp riktigt bra på. När jag kom till Hall efter häktning och utredning på Kumla vägde jag 89 kg.. Mycket godis och onödiga kalorier. Det tog min två månader att gå ner tio kg och efter ett tag så stod vågen på sjuttiosju kg”, skriver Daniel Johansson.

Inte alla brev granskas

Någon tillgång till internet finns inte, utan bloggen drivs av 35-åringens syster som får inläggen skickade till sig via brev och sedan publicerar på bloggen.

– Han skriver dem på maskin och jag redigerar inte någonting utan skriver bara som det står, säger släktingen som sköter bloggen till Aftonbladet.

Posten från säkerhetsavdelningar granskas, men kriminalvården kan inte utan vidare beslagta brev.

– Vi stoppar ytterst sällan brev på väg ut, då ska det vara med rent kriminellt innehåll. Brevgranskningen är strikt reglerad för oss, säger Kenneth Gustafsson, kriminalvårdschef på Kumla.

Han fortsätter:

– De är ju kanske Sveriges sista brevskrivare och skriver väldigt mycket brev. Det kan komma ut otäcka saker som vi inte ser alls.

Publicerad: