Rekordbeslag av ecstasy på bondgård

Reporter: Jenny Agö

Publicerad:
1 av 2

Ett av Europas största knarkbeslag har gjorts i Belgien. Bakom falska vägger på en avlägsen bondgård hittades ecstasy för över 11 miljarder kronor.

– Det är ganska otroligt, säger Wenke Roggen, talesperson för den belgiska riksåklagaren.

Polisen hade spanat på en knarkliga i ett antal år när rekordbeslaget gjordes i torsdags. 600 kilo kemiska produkter, vilket beräknas motsvara 60 miljoner ecstasytabletter, hittades vid ett antal dolda laboratorium i Belgien.

– Det är det största beslaget någonsin i Belgien och ett av de största i Europa, sa Wenke Roggen efteråt, enligt BBC och andra medier.

Odlade grönsaker

Det största laboratoriet upptäcktes i en lagerlokal vid en avlägset belägen bondgård i belgiska Chimay. Där höll man också boskapsdjur och odlade grönsaker för att de få grannarna inte skulle misstänka något.

Framsidan såg ut som en helt vanlig bondgård, medan laboratoriet var gömt bakom falska väggar på baksidan, enligt stadens borgmästare Francoise Fassieux.

Elva gripna

– Det är en chock att vår region var i centrum för en sådan här stor produktion av illegala produkter, säger Fassieux.

Nio män och två kvinnor från Belgien, Polen och Turkiet greps i samband med beslagen. De beskrivs som "väldigt farliga, beväpnade och välorganiserade".

Publicerad: