”A-kassan kommer aldrig lyfta Sverige”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Björklunds attack på rödgrön politik

Jan Björklund hoppas att skolfrågan blir valets ­hetaste.

Och han går till hård ­attack mot den rödgröna politiken.

- Ursäkta, a-kassan kommer ju aldrig att lyfta Sverige, säger FP-ledaren i ”Partiprogrammet”.

I nya avsnittet av ”Partiprogrammet” pratar FP-ledaren Jan Björklund bland annat om skolan och det han menar varit en naiv syn på friskolorna. Foto
I nya avsnittet av ”Partiprogrammet” pratar FP-ledaren Jan Björklund bland annat om skolan och det han menar varit en naiv syn på friskolorna. Foto

I ett nytt avsnitt av ”Partiprogrammet” på Aftonbladet.se intervjuas utbildningsministern och FP-ledaren Jan Björklund av Aftonbladets Lena Mellin.

Han är delvis självkritisk till det han menar har varit en naiv syn på friskolorna.

Skärpta regler

- Den här väldiga nyliberala avregleringen, som också stöddes av flumvänstern i en konstig kombination, den är vi på väg ifrån, säger han om de skärpningar av regelverket som bland annat ska försvåra för riskkapitalbolag att äga skolor.

Skolan viktigare

Han hoppas att skolfrågan blir stor i valrörelsen nästa år - något han tror kommer att gynna Folkpartiet, som i dag har ett betydligt högre förtroende i skolfrågan än man har i röstetal.

- Oppositionen vill få det att låta som att det är ­a-kassan som är Sveriges viktigaste framtidsfråga. Men ursäkta, a-kassan kommer ju aldrig att lyfta Sverige. Det är skolan som kan göra det. Det är den viktigaste framtidsfrågan, säger han i ”Partiprogrammet”.

Möter protester

Ett påstående som får Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin att protestera i studion:

- Om barn växer upp i fattigdom för att deras föräldrar blir sjuka eller ­arbetslösa så är det ett viktigt samhällsproblem. Men jag tror alla hör att det vi säger är att de viktigaste framtidsfrågorna är skolan och klimatet.

Publicerad: