Indisk minister i otrohetsdrama

avNiklas Eriksson

NYHETER

Hans fru hittad mystiskt död

1 av 3 | Foto: AFP
Ministerhustrun Sunanda Pushkar, 52, hittades död på ett lyxhotell efter en turbulent vecka. Hon anklagade maken för otrohet.

Indiske ministern Shashi Tharoor, 57, anklagades för att ha en affär med en pakistansk journalist.

Hans fru Sunanda, 52, ska dessutom ha pekat ut älskarinnan som spion.

Nu har hustrun hittats död på ett lyxhotell.

Triangeldramat slog ner som en bomb i Indien i veckan. ”Minister Twitter” – Shashi Tharoor – beskylldes för att ha en älskarinna.

Anklagelsen kom från ingen mindre än hans egen hustru. På det sociala nätverket där maken blivit känd som en flitig användare av skrev Sunanda Tharoor, 52, att han hade en affär.

Hon twittrade att maken – vice utbildningsminister och dåvarande kandidat till att efterträda Kofi Annan som FN:s generalsekretare – hade en relation med den pakistanska journalisten Mehr Tarar. Journalisten skulle enligt frun ha intervjuat ministern och i artikeln bland annat beskrivit hans ”påfallande stiliga” utseende, enligt Daily Mail.

”Jag älskar dig, Shashi Tharoor” ska journalisten ha twittrat.

Hittad död på lyxhotell

Ministerfrun Sunanda Tharoor pekade också ut den påstådda älskarinnan som stalker och en pakistansk spion. I en tweet uppges hon ha anklagat journalisten för att ha hackat sig in i ministerns dator.

I går hittades Sunanda Tharoor död på ett lyxhotell i Delhi.

52-åringen låg i sin svit och polisen har ännu inte velat kommentera dödsorsaken, skriver AP. Nyhetsbyrån Press Trust of India uppger att det kan röra sig om ett självmord.

Ministern ska ha kommit till hotellet i går kväll och då trott att hans hustru sov.

Förnekar ministerrelation

Paret hade dagen före skickat ut ett pressmeddelande där de uppgav att de var lyckligt gifta. Twittermeddelandena på ministerfrun Sunandas konto ska ha publicerats av någon som kapat hennes Twitter och skickat falska meddelanden, enligt paret.

Tidigare har dock den nu döda Sunanda uppgett i en intervju att hon ligger bakom Twitteravslöjandet – för att visa hur journalisten stalkade hennes make, enligt Daily Mail.

Journalisten Merh Tarar förnekar att hon ska ha haft en relation till minister Tharoor. Enligt henne har de bara träffats vid några intervjutillfällen.