Toalettkaos på Helsingforsfärja

Flera resenärer kan inte spola i sina hytter

Sedan tidigt i morse är det stopp i omkring 50 hyttoaletter ombord på Helsingforsfärjan Gabriella.

– Passagerarna är missnöjda, vilket är en naturlig reaktion, säger Ove Englund, båtens befälhavare.  

Det råder toalettkaos ombord på Viking Lines Helsingforsfärja Gabriella. Resenärerna kan nämligen inte spola i toaletterna i sina hytter.

Klockan var omkring sju på morgonen när båtens personal upptäckte toalettproblemet genom klagomål från flera passagerare.

– Det är en driftstörning. Vi jobbar så gott vi kan för att kunna rätta till problemet, säger Ove Englund, befälhavare på Gabriella.

Stopp i toaletterna

Orsaken till att passagerarna inte kan använda sina toaletter är att det har blivit stopp i dem. Ove Englund förklarar att det beror på att olämpliga saker har spolats ner i toaletterna.

– Om någon spolar ner en blöja eller en handduk, till exempel, så blir det stopp. Det är precis som hemma, säger han.

Exakt hur många toaletter som för närvarande inte fungerar ombord på Gabriella kan Ove Englund inte svara på, men det ska röra sig om runt 50 av båtens totalt 800 hyttoaletter.

– Det är inte vanligt att sådant här sker, men det är inte första gången heller. Det händer. Passagerarna är missnöjda, vilket är en naturlig reaktion. De förväntar sig att allt ska fungera, säger han.

Passagerarna får dela på offentliga toaletter

Just nu befinner sig Gabriella i Helsingfors. Medan de icke-fungerande toaletterna repareras får passagerarna använda sig av båtens offentliga toaletter.

– Det är omöjligt att säga när de är reparerade. Det kan bli om en halvtimme eller om två timmar. Jag vet inte, säger Ove Englund.    

Publisert: