Anja Pärson gifter sig med Filippa

1 av 4 | Foto: Anja Pärson med sin blivande fru Filippa och sonen Elvis..
NYHETER

I en intervju i QX berättar skidstjärnan Anja Pärson om kärleken till sambon Filippa.

Tillsammans har de sonen Elvis, drygt 1, och nu är de redo att ta relationen vidare:

– Vi ska gifta oss, säger Anja Pärsson till QX.

När Anja Pärson pratade i Sommar i P1 förra året sedan kom hon ut och berättade om kärleken till flickvännen Filippa.

Programmet avslutades med att skidstjärnan avslöjade ännu en nyhet:

Att hon skulle bli mamma.

”Spikade ihop relationen”

Det medieskygga paret har sedan dess fått sonen Elvis, 1 år.

I novembernumret av QX har Anja Pärson och sambon Filippa ställt upp på en exklusiv intervju där de berättar om sitt gemensamma liv. Anja Pärson avslutade sin elitkarriär efter säsongen 2012. Sedan dess driver hon tillsammans med sambon ett eget företag med uppdrag som olika designprojekt och kommentatorsuppdrag. Samtidigt som Filippa var gravid renoverade de villan i Umeå tillsammans.

– Jag förstår verkligen de som separerar efter en renovering, men för oss var det tvärtom, vi spikade ihop vår relation. Vi hade ju äntligen börjat leva tillsammans. Det var otroligt bindande att stå där sena kvällar med hörselkåpor och sjunga i högan ro. Allt föll på plats, säger Anja Pärson till QX.

Planerar resa

Som aktiv på toruren hade Anja Pärsson 250 resdagar. Och nu planerar paret för den första gemensam kärleksresa. I slutet på intervjun med QX:s reporter frågar sambon Filippa om tips på gayresmål - för en smekmånad.

–Vi ska gifta oss, avslöjar Anja Pärson till QX.

”Stortjöt”

I intervjun berättar Anja Pärson även om det uppmärksammande sommarprogrammet. Tillsammans med flickvännen Filippa förberedde hon och skrev manus. Allt för att få till rätt ton kring det stora avslöjandet. De spelade in det under stort hemlighetsmakeri i förväg och när det väl sändes låg de i en park i Umeå och lyssnade.

– Under första delen av programmet lyssnade vi bara och låg och stortjöt och höll om varandra. Sen satte vi på telefonerna och gick ut på nätet och skrev på Twitter. Och så läste vi alla fina kommentarer och bölade av all respons vi fick, säger skidstjärnan till tidningen.