Zoo-ägare tog björnen till drive-through – och gav honom glass

avMalin Wigen

NYHETER

Två djurparksägare ville bjuda den ettåriga björnen på något gott och svalkande. Nu har utflykten fått rättsliga följder, skriver brittiska Metro.

Den kanadensiska djurparken Discovery Wildlife Park  i Alberta har fått rättsliga följder efter att de ”rastat en björn”. Det var ägarna Doug Bos och Debbie Rowland som körde den ett år gamla björnen Berkeley till restaurangkedjan Dairy Queen så att han kunde få något gott i sig, skriver Metro.

I drive-through:n köpte de en glass som han matades med genom bilrutan. De filmade det hela och la ut klippet på djurparkens Facebooksida. Något de skulle få ångra.

Klippet fick kritik och ägarna åtalades – detta för att de inte meddelat de lokala myndigheterna om utflykten.

Vi har jobbat med detta i över 28 år och det här är den första gången som vi missat att kontakta viltvårdsmyndigheten innan vi tog ett djur utanför parken”, säger de i ett uttalande på Facebooksidan.

Ska inte inneburit fara

Enligt dem så ska utflykten inte inneburit fara för allmänheten och den ska ha ägt rum innan restaurangen öppnade för dagen och med björnen kedjad.

De erkänner sig dock skyldiga och säger att de ska betala böter samt att de har vidtagit åtgärder så att detta inte inträffar igen.

Ett uttalande från viltvårdsmyndigheten lyder: ”Enligt villkoren för djurparkens tillstånd är avgifterna direkt relaterade till parkens misslyckande att anmäla till myndigheten innan björnen lämnade djurparken”, skriver Metro.

ARTIKELN HANDLAR OM

Björnar

Glass