Mohammad Rajabi varnad i fängelset

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Mohammad Rajabi, som avtjänar ett straff för mord och mordförsök på Johanna Möllers föräldrar, har fått två varningar i fängelset.

Det rapporterar tidningen Vlt.

Rajabi, som är dömd till 14 års fängelse, sitter på Tidaholmsanstalten.

Johanna Möller, 43, dömdes till livstids fängelse för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat sitter hon just nu i en isoleringscell på kvinnofängelset Hinsebergs riksmottagning.

1 av 3 | Foto: Alexander Larsson Vierth/TT
Mohammad Rajabi har fått två varningar i fängelset.

”Risk för rymning”

Möller placerades i isolering eftersom Kriminalvården bedömde att det fanns en ”hög risk för rymning och fritagning”. Utöver det finns det, enligt Kriminalvården, en risk för att ”Möller kan fortsätta allvarlig brottslig verksamhet” inne på anstalten.

Dessutom skriver myndigheten att det finns risk för att ”Johanna Möller kan fortsätta allvarlig brottslig verksamhet” inne på anstalten och att ”det föreligger risk för otillåten påverkan mot personal och andra intagna”.

En utredning görs just nu för att komma fram till var den livstidsdömda kvinnan framöver ska sitta av sitt straff.

Vägrade lämna urinprov

Möllers ex-pojkvän, Mohammad Rajabi, dömdes till 14 års fängelse i hovrätten för mord och mordförsök på Möllers föräldrar. Han sitter just nu på Tidaholmsanstalten. Tidningen Vlt rapporterar att han blivit varnad två gånger i fängelset.

Varningarna ska bero på att Mohammad Rajabi vägrat lämna urinprov i samband med drogtester. Liksom Möller har även Rajabi i perioder fått sitta i isoleringscell.

Enligt Vlt ska han ha överklagat en av varningarna och motiverat sitt handlande med att han har svårt att kissa när andra personer finns med.

Detta med anledning av att han varit med om en trafikolycka när han var barn, enligt överklagandet.

Publicerad:

LÄS VIDARE