Polisens teori: Mördade kvinnan släpades in i skogen

NYHETER

Kvinnan som hittades död i Ulricehamn kan ha överfallits i motionsspåret – och sedan flyttats in i skogen.

Det misstänker polisen efter att ha analyserat fynd i området, enligt lokala medier.

– Vi tror att kvinna attackerades på spåret och sen blev hon flyttad bort från det, säger polisområdeschef Lena Matthijs till Aftonbladet.

1 av 8 | Foto: Lotte Fernvall

Kvinnan gav sig på tisdagseftermiddagen ut på en stavgångstur i motionsområdet Lassalyckan/Mulleberget i Ulricehamn. När hon inte återvände hem blev anhöriga oroliga – och gav sig ut för att leta. Strax före klockan 19 slog de larm till polisen.

Omkring två timmar senare hittades kvinnan död i närheten av milspåret. Polisen misstänker att hon mördats.

– Vi misstänker att hon utsatts för brott med tanke på hur kroppen ser ut och hur den låg, säger Lena Matthijs.

Foto: TT
Polischef Lena Matthijs..

Hittades i skogen

Polisen arbetar med teorin att kvinnan överfölls på spåret och sedan flyttades in i skogen. Detta beror bland annat på att hennes glasögon anträffades på slingan medan kroppen hittades en bit in i skogen.

Polisens tekniker har arbetat intensivt på platsen för att säkra teknisk bevisning. Lokala medier rapporterar att väderförhållandena var de sämsta tänkbara när det misstänkta mordet ägde rum. Det regnade mycket, vilket gjorde att spår försvann snabbt.

Polisen har än så länge inte gripit någon misstänkt för brottet.

Kan ha valts ut slumpmässigt

Kvinnan var anställd på Ulricehamns kommun. Polisen utreder om det kan finnas något samband mellan händelsen och hennes arbete.

– Det är alltid så när en person blir bragd om livet. Antingen känner gärningsmannen offret eller inte. Vi måste kartlägga kvinnans bakgrund för att kunna klargöra hur det ligger till, säger Matthijs.

Vid sidan av jobbspåret arbetar utredarna efter två andra huvudteorier.

– Vi undersöker om det rör sig om ett random överfall. Och då kan det antingen vara så att gärningsmannen och offret stött på varandra eller att gärningsmannen då har väntat in offret. Men detta är ju fullständiga spekulationer i nuläget.

Lena Matthijs säger också att polisen undersöker om den misstänkte gärningsmannen skulle kunna finnas i den döda kvinnans bekantskapskrets.

– Vi går igenom personerna runt henne och håller förhör med dem.

Ett stort antal människor har hört av sig med information till polisen. Utredarna efterlyser dock fler upplysningar från människor som kan ha sett eller hört något.

– Vi har fått in ett tips där man sa att kvinnan ska ha åkt buss samma dag, så nu undersöker vi olika bussar för att se om vi kan hitta något som är relevant för utredningen, säger Lena Matthijs.

Varnar boende

Under gårdagen gick polisen ut och uppmanade människor att inte visas ensamma i området.

– Det är svårt att veta vad den här eventuella gärningsmannen är kapabel till. Mitt råd just nu är att man rör sig två och två om man befinner sig området, har polisområdeschefen Lena Matthijs tidigare sagt till Aftonbladet.

Aftonbladet var på plats i Ulricehamn under gårdagen. De boende i staden var starkt berörda av det inträffade.

– Det känns konstigt att det händer här. Och tidpunkten känns också märklig. Det rör sig mycket folk där vid den tiden, personer som cyklar och går, sa en ung kvinna.

Så många dödas varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Ulricehamn