Det här stör oss mest i kollektivtrafiken

NYHETER

Folk som snyter sig, luktar illa, tränger sig och pratar högt – vad är mest irriterande? Det har undersökningsbolaget Novus tagit reda på, skriver P5 Stockholm.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Folket stör sig mest på de som hostar eller nyser utan att hålla för.

För den som åker kollektivt är det vanligt att man stöter på medpassagerare som irriterar en av olika anledningar, vissa beteenden är mer ovälkomna än andra. Undersökningsbolaget Novus har på uppdrag av P5 Stockholm kartlagt storstadsbornas ovanor under morgonrusningen – och tagit reda på vad som stör allra mest. För att göra detta har de gjort 1 064 webbintervjuer i Stockholms län där deltagarna var i åldrarna 18–79 år.

Det här är mest störande

Resultatet visar att 40 procent av de som deltog i undersökningen tycker att personer som nyser och hostar och inte täcker för är mest störande. På andra plats kommer personer som luktar illa eller svett och på tredje plats av det mest störande hamnar de som tar upp två säten.

I undersökningen framgick det också att kvinnor stör sig mer på saker än vad män gör och att de som är under 29 stör sig mer på saker – än övriga delen av befolkningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm