Ebba Buschs hustvist med Esbjörn, 81

Ebba Buschs mamma ska vittna i fastighetstvisten

Av: 

Olof Svensson

NYHETER

Flera tidigare okända vittnen träder fram i den uppmärksammade fastighetstvisten mellan Ebba Busch och Esbjörn Bolin.

Ett av dem är KD-ledarens mamma – som träffade Esbjörn Bolin tio dagar efter köpet.

Hon ska bland annat intyga att dottern inte pressade 81-åringen att sälja huset.

Fastighetstvisten mellan Ebba Busch och Esbjörn Bolin ser ut att avgöras i en rättegång i oktober. Innan sommaren ska parterna presentera vilken bevisning de tänker lägga fram för rätten.

I handlingar som Ebba Buschs advokat skickade in till Uppsala tingsrätt på fredagen framgår att KD-ledarens mamma Helena Busch-Christensen tänker vittna. Mamman ska enligt handlingarna ha träffat Esbjörn Bolin tio dagar efter att kontraktet skrevs. Ebba Busch var då vid fastigheten och röjde sly runt huset.

Mammans bild är att Esbjörn Bolin var väl införstådd med avtalet och också att han ville sälja fastigheten. Mamman vittnar också om att 81-åringen inte uppvisade några kognitiva brister, samt att Ebbs Busch inte agerat påtryckande eller olämpligt gentemot Esbjörn Bolin.

Mammans vittnesmål bygger också på hennes egna kontakter med Ebba Busch, före och efter att kontraktet skrevs.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch

Två väninnor vittnar

Utöver mamman kommer två väninnor till Ebba Busch att vittna.

Den ena var den som introducerade Ebba Busch och Esbjörn Bolin för varandra, den andra närvarade när kontraktet skrevs. Väninnornas vittnesmål överensstämmer i stora drag med mammans.

Ebba Busch kommer också använda vittnesmål från en överläkare i geriatrik, en mäklare som värderade fastigheten och en granne. Det kommer också läggas fram en stor mängd skriftlig bevisning.

”Den bevisuppgift som nu ingetts visar på en gedigen och stabil bevisning som ger ett tydligt stöd för den inställning som min klient har haft och försökt förmedla sedan första dagen.” skriver Ebba Buschs advokat Katrin Björklund i ett sms.

Hon tillägger att Esbjörn Bolins beskrivning av händelseförloppet är svår att förstå. ”Det tyder närmast på en beskrivning som tagits fram efterhand när det visat sig att min klient ej backat trots det massmediala trycket.”

”Var gråtfärdig”

Aftonbladet kunde förra veckan avslöja att Esbjörn Bolin kommer att kalla ett tidigare okänt vittne. Vittnet är nära bekant till Bolin och menar att han inte förstod affären.

– Han var gråtfärdig över det hela, sa vittnet till Aftonbladet.

Rättegången är planerad till den 24 oktober. Parterna har tidigare sagt att de är öppna för att nå en förlikning. Någon sådan nåddes inte när de möttes i en muntlig förberedelse i början av mars. En vecka senare sa Esbjörn Bolin nej till det bud som KD-ledaren gav honom.

“Min klient känner sig trygg med att få frågan prövad av domstol men är givetvis fortsatt öppen för att diskutera möjliga vägar för förlikning.” skriver, Ebba Buschs advokat, Katrin Björklund till Aftonbladet.

Aftonbladet har utan framgång sökt Esbjörn Bolins tidigare ombud Johann Binninge samt Helena Busch-Christensen för en kommentar. Ebba Busch avböjer via sin presstab kommentarer.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!


Jackpott – 18 miljoner på Stryktipset: Analys och följ expertens system här
Publisert:

LÄS VIDARE

Nya Esbjörn-vittnet: ”Han var gråtfärdig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Ebba Buschs hustvist med Esbjörn, 81

Ebba Busch