Uppsala

Sekelskiftesvilla toppar klicktoppen i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Villan som drog flest blickar till sig på Hemnet förra veckan har inte varit till salu på 60 år.

Den samsas på klicktoppen med ett tidigare dragplåster, en villa med arkitektritad tomt och ett hus med både pool och utomhus jacuzzi.

Vattholma, Uppsala
Vattholma, Uppsala

1. Vattholma, Uppsala

Pris: 3 595 000 kronor. Antal klick: 12 786. Mäklare: MOHV.

Den mest klickade bostaden ligger på en lummig tomt, 20 minuters bilfärd från centrala Uppsala. Villan byggdes för över hundra år sedan, år 1912, och har haft samma ägare de senaste 60 åren. Den byggdes med inspiration från Amerika och sträcker sig över 111 kvadratmeter, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi kök, matrum, vardagsrum och toa. En trappa upp finns tre sovrum och badrum med dusch. På tomten som är på 2 872 kvadratmeter hittar vi också ett lusthus, en lada och ett garage med gästrum på övervåningen.

Björklinge, Uppsala.

2. Björklinge, Uppsala

Pris: 1 395 000 kronor. Antal klick: 8 120. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala.

Den näst mest klickade bostaden toppade förra veckans klicktopp. Den ligger lantligt, tio minuter från Björlinge i norra Uppsala, på en tomt som sträcker sig över hela 2,3 hektar. Huset som är från 1963 samsas med en enklare verkstad, en trädkoja och ett hönshus under uppförande. Huset som är på 128 kvadratmeter rymmer sex rum, fördelat på två plan. Här hittar vi tre sovrum, ett vardagsrum med utgång till altanen, kök med matsal, arbetsrum, tvättstuga med groventré samt ett badrum.

Sunnersta, Uppsala.

3. Sunnersta, Uppsala

Pris: 6 590 000 kronor. Antal klick: 6 885. Mäklare: Widerlöv&co.

Den tredje mest klickade bostaden ligger nära flera naturområden, söder om centrala Uppsala. Huset byggdes 1986 och sträcker sig över 154 kvadratmeter, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi ett kök, matrum, vardagsrum med kakelugn, ett sovrum och badrum med badkar. En trappa upp finns ytterligare tre sovrum, ett allrum och badrum med dusch. Huset ligger på en arkitektritad trädgård med stenläggning i gångar och rabatter. På tomten som är på 970 kvadratmeter samsas 80-talshuset med en carport, ett förråd och ett äldre uthus som fungerar som förråd/vedbod.

Nåntuna, Uppsala.

4. Nåntuna, Uppsala

Pris: 6 500 000 kronor. Antal klick: 7 208. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger intill hagar, norr om centrala Uppsala. Huset som är från 1975 har totalrenoverats. Det sträcker sig över 254 kvadratmeter, varav ungefär hälften räknas som biarea, och rymmer sex rum. Här hittar tre sovrum, ett vardagsrum med kakelugn, kök, gillestuga, två badrum, en inomhus-pool och bastu. På altanen finns även en jacuzzi och utedusch.

Fålhagen, Uppsala.

5. Fålhagen, Uppsala

Pris: 7 690 000 kronor. Antal klick: 6 513. Mäklare: Svenska mäklarhuset.

Den sista bostaden på listan ligger på promenadavstånd från Uppsalas stadskärna samt Resecentrum. Huset som är från 1936 sträcker sig över 177 kvadratmeter, varav 63 räknas som biarea, och rymmer fem rum. Högst upp i huset, på översta plan, finns tre sovrum och balkong. En trappa ner, på entréplan, finns kök, vardagsrum, toalett och en separat dusch och längst ner i huset finns gästrum, tvättstuga och förråd. På tomten finns ett garage och förråd.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Studenter sågar SVT:s beslut om succéserien: ”De vill satsa på yngre men vi är ju här”

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Hemnet

Bostadsförmedlingen