Man skjuten av polis i centrala Stockholm

En man beväpnad med kniv betedde sig hotfullt mot flera personer på ett hostel i centrala Stockholm.

När polisen kom till platsen sköt de mannen.

– De måste ha uppfattat situationen som så pass hotfull att den krävde verkanseld, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Gäster på ett hostel i centrala Stockholm larmade polis kring midnatt om att en man i 70-årsåldern med kniv betett sig hotfullt mot flera personer. När polisen kom till platsen i närheten av Hötorget för att gripa knivmannen blev det tumultartade scener inne bland gästerna. Mannen gjorde ett utfall mot polispatrullen.

– Polisen avlossar då sitt tjänstevapen och skjuter mot mannen. Mannen är vaken och talbar och förd till sjukhus. Ingen annan blev skadad i samband med händelsen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Han kan inte uppge hur många skott som avlossades mot mannen och var på kroppen han är skjuten.

– Det ska utredas av åklagare nu, säger Per Fahlström.

En förundersökning gällande grovt olaga hot, grovt hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen är inledd mot mannen. Händelsen ska nu anmälas till särskilda utredningar och utredas av åklagare.

– Varför polisen avlossade skott kommer utredas av Särskilda utredningar som det alltid görs när en polis avlossar sitt tjänstevapen. Men polisen måste ha uppfattat situationen som så pass hotfull att den krävde verkanseld, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Mannen vårdades tidigt på tisdagsmorgonen på sjukhus. Någon uppdatering kring mannens skadeläge har inte polisen att ge.

Platsen där händelsen utspelades har varit avspärrad under natten. Polisens tekniker ska undersöka platsen under dagen.

Här sköts den hotfulle mannen av polis
Här sköts den hotfulle mannen av polis
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN