Gärsnäs

Här kan du bo som en kung

Slottet i Skåne kan bli ditt för 20 miljoner

Av: 

Christina Nordh

NYHETER

Vad är väl en bal på slottet?

Ja, det kan du själv ta reda på – om du har 20 miljoner på fickan.

Då ingår också ett slottsspöke. Sägs det.

Köper du Gärsnäs slott på Österlen ingår bland annat 740 kvadratmeter med 27 rum, drygt 1 000 kvadratmeter biyta och 7,5 hektar mark. Här kan du festa som kung Kristian och njuta av naturen som Carl von Linné gjorde. Dessutom sägs Karl XII ha planerat krig på slottet.

Intresset för det rosa slottet, som grundades på 1300-talet, är stort – det är trots allt sällan privata slott finns till salu.

– Vi har visat det för 25 sällskap och då har vi säkert 75 som har hört av sig. Det har varit allt från a-kändisar till folk som vill öppna swingersklubbar, säger mäklaren Camilla Eggenberger.

Men säljarna släpper inte ifrån sig slottet till vem som helst.

– En del som kommer in på slottet tycker att det är små rum. Det är klart att det är små rum, de ville inte ha stora salar på 1500-talet – det var ju kallt. Man måste också förstå vad man köper.

I ett av slottets hörnrum på tredje våningen sägs slottsherren spöka.

Har du märkt av spöket under visningarna?

– Nej, jag har aldrig sett spöken. I det där rummet sitter en läskig docka med rörliga ögon som fanns i skräckfilmer på 80-talet. Ingen person bor där. Den som spökar är danske tyrannen Falk Lykke som ägt slottet en gång i tiden, han har gömt en skatt i trädgården och kommer tillbaka för att hitta den. Om man nu tror på sånt, säger Camilla Eggenberger.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

I slottet, som idag är bebott, finns 27 rum – om än små. Här vinkällaren från 1500-talet.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gärsnäs

Gärsnäs slott

Österlen

Skåne

Övernaturligt

1300-talet

1500-talet