Jan Emanuel kallas till polisförhör: ”Det stämmer inte”

Jan Emanuel Johansson är återigen i klammeri med rättvisan om sin sportbils registreringsskylt.

Nu kallas han till polisförhör – men den här gången hävdar han att han är oskyldig.

– Det är väldokumenterat att jag nu har en registreringsskylt, säger han.

I slutet av september kom det fram att Jan Emanuel Johansson hade blivit stoppad av polisen i centrala Stockholm.

Det visade sig att företagaren, före detta socialdemokratisk politiker och Robinsondeltagare, stoppats då hans Lamborghini saknade registreringsskylt.

Nu har Johansson ännu en gång hamnat i juridiskt trubbel .

Lärdom sedan sist

Precis som i slutet av september anklagas han för att ha kört sin bil utan registreringsskylt. Men den här gånger hävdar Johansson sin oskuld.

– Jag tog lärdom sist konstaplarna stannade mig. Jag satte på en registreringsplåt, mest för att vara respektfull mot poliserna, säger han.

Men för ett par veckor sedan när Jan Emmanuel körde genom Stockholm mötte han en polispatrull. En stund senare ringer det i hans telefon.

– Det var en jättetrevlig polis som ringde och berättade att en patrull hade sett mig köra i min bil – utan registreringsskylt, säger han.

Poliserna kände igen honom

Han säger att patrullen hade känt igen honom, ringt in till stationen och hävdat att han inte hade någon registreringsskylt på bilen.

– Man kan ju först och främst undra varför de inte stannade mig och kontrollerade min skylt. Sedan har jag ju faktiskt en skylt, säger han och fortsätter:

– Det är väldokumenterat att jag har en registreringsskylt. Både jag och andra har tagit bild på min vita Lamborghini där man ser skylten. Jag har ju datum på mina bilder så man kan inte påstå att jag satt på skylten i efterhand.

”Måste vara historiskt”

Polisen i telefonen förklarade också att Jan Emanuel Johansson kommer att kallas till förhör.

– Det här måste vara historiskt. Ingen kan ju ha behövt åka in på förhör på grund av storleken eller vinkeln på sin registreringsskylt, säger han.

Den förre S-politikern är nu misstänkt för att ha en skylt på bilen som är felmonterad. Bilder på bilen visar att det faktiskt sitter en skylt på bilen, men möjligtvis på ett konstigt sätt.

– Den sitter som man brukar ha skyltar på sportbilar. På vilket annat sätt ska jag kunna montera skylten i fronten? säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE