Så räddas djurparkens djur – undan stormen

NYHETER

Stormen Irma intar Florida på söndagen och sex miljoner människor uppmanas att fly från sina hem. Några som inte har evakuerats är djuren på djurparken Zoo Miami, de stannar kvar på plats, skriver Daily Mail.

1 av 7 | Foto: TT/ADREES LATIF / X90022
Flamingos på Zoo Miami.

Djurskötarna i Florida har haft fullt upp de senaste dagarna med att få djuren i säkerhet inför stormen Irmas intåg på söndagen.

På Zoo Miami har de anställda jobbat dygnet runt för att göra rum för de cirka 3000 djuren i anläggningen – detta enligt katastrofplanen som Föreningen för djurparker och akvarier satt upp.

Det finns flera anledningar till att man valt att inte evakuera djuren.

”Vi evakuerar inte djuren eftersom att orkanen kan förändra riktningen i sista minuten och man riskerar att de evakueras till en farligare plats”, skriver djurparken på sin Facebooksida.

Dessutom kan det vara mer stressande för djuren att flytta än att vänta ut stormen, menar de. Enligt kommunikationsdirektören Ron Magill, för Zoo Miami, är det helt enkelt säkrast att ha kvar djuren på plats, skriver amerikanska radiostationen NPR.

Har erfarenhet av tidigare storm

Djurparken har erfarenhet från en tidigare storm för 25 år sedan och vet hur man bäst hanterar situationen. Då, år 1992, förvarade man fåglar som flamingos på toaletten – vilket skiljer sig från nu då man placerat fåglar och små däggdjur i fristående bunkrar.

Och de farligare djuren kommer att få vara i sin vanliga miljö när de hålls inomhus.

– Dessa natthus är gjorda av betong och metall för att stå emot djurens styrka. Och lyckligtvis kan de också motstå styrkan av en stor orkan, säger Ron Magill till radiostationen NPR.

ARTIKELN HANDLAR OM

Miami

Florida