Kvinna överfölls av man vid motionsspår

NYHETER

En kvinna sprang i ett motionsspår i Halmstad på onsdagskvällen.

Enligt polisen anfölls hon bakifrån av en man men kunde slita sig loss och slå larm.

Polisen misstänkte först att det rörde sig om ett våldtäktsförsök – men uppgav sedan att händelsen rubriceras som misshandel.

Polisen larmades klockan 22.26 på onsdagskvällen.

Kvinnan var ute och sprang vid motionsområdet Galgberget i Halmstad när hon angreps av gärningsmannen, uppger polisen på sin webbplats.

Mannen ska ha kommit bakifrån och dragit ner kvinnan mot marken. Men kvinnan lyckades slita sig loss och springa därifrån. Hon kunde sedan larma polisen.

Polisen uppgav först att man misstänkte att mannen hade för avsikt att förgripa sig på kvinnan och rubricerade händelsen som försök till våldtäkt.

– Enligt stationsbefälet i Halmstad har det förekommit andra liknande överfall i detta området så det kan handla om samma gärningsman, sa Thomas Gorner vid polisen i Västra Götaland till Hallandsposten.

Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst, kände dock inte till några tidigare överfall vid just Galgberget.

– Däremot har det varit vid andra ställen i Halmstad och vi tittar naturligtvis efter samband, säger Adlersson.

Senare meddelade polisen att händelsen rubriceras som misshandel.

– Jag vill inte gå in på några detaljer ännu. Det enda jag kan säga är att en kvinna har befunnit sig på platsen då en man har överfallit henne. Men utifrån de uppgifter vi har fått finns det ingen anledning att rubricera det som något annat än en misshandel, säger Martin Inglund på Hallandspolisen till Hallandsposten.

Polisen sökte förgäves efter gärningsmannen i området.

– Vi har sökt med hund i området men tyvärr inte hittat den här mannen. Kvinnans kläder är tagna i beslag och vi ska söka dna efter gärningsmannen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halmstad