Stor polisinsats i Stockholm – man barrikaderad i lägenhet

NYHETER

Polispatruller från City och insatsstyrkan var på plats vid en adress i Stockholms innerstad – tillsammans med fyra enheter från räddningstjänsten och tre ambulanser.

Enligt Aftonbladets fotograf på plats stod en knivbeväpnad person på en balkong.

– Ja, det är en man som är utåtagerande och hotar polisen med knivar. Och det tycker vi inte om, så nu är det förhandling som pågår, säger Johan Renberg, stationsbefäl på Norrmalmspolisen.

Vid 01-tiden kunde mannen gripas.

1 av 4 | Foto: Per-Olof Sännås
Här gripens mannen.

Larmet kom vid 20.23 – en kvinna larmade om ett bråk i en lägenhet. När polisen kom till platsen möttes de av en man som var beväpnad med kniv.

– Han gjorde utfall med kniven mot vaktpatrullen, och sedermera barrikaderade han sig i ett rum. Vi fick ut personen som larmade och sedan dess har vi haft förhandlingar med mannen, säger Nicklas Mattson, polisens vakthavande befäl.

Polisen var förtegen om insatsen som fortfarande pågick efter midnatt. Vid 00.55 kunde mannen gripas.

– Han är misstänkt för försök till grov misshandel, säger Nicklas Mattsson.

Eftersom mannen var hotfull blev insatsen stor. Enligt Storstockholms brandförsvar var fyra brandbilar på plats. Stockholmspolisen hade fem till sex patruller med i insatsen. Dessutom var tre ambulanser och flera bilar från operativa avdelningen på adressen. Fram till att mannen greps ville polisen inte berätta vad pådraget gällde.

– Vi fick initiala uppgifter om att det är ett brott begånget. Vi håller på med en insats där, det gör vi. Vi kan inte säga mer i nuläget, sa Nicklas Mattson, polisens vakthavande befäl.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm