Uppsala

Man skjuten till döds i Uppsala: Flera fordon sågs lämna platsen

avAnders Johansson, John Granlund, Niklas Eriksson

Mannen i 40-årsåldern sköts med flera skott i överkroppen inne på en restaurang i köpkvarteren i Boländerna.

Dådet beskrivs som en ren avrättning.

Enligt uppgifter till Aftonbladet frikändes mannen från ett uppmärksammat mord för flera år sedan – och lördags kvällens skjutning misstänks vara en hämndaktion.

1 av 5 | Foto: Johan Nilsson / TT

Larmet om en skjutning i Boländerna i Uppsala kom till polisen klockan 19.07 på lördagskvällen.

– Det kommer som en skottlossning på Rapsgatan och flera patruller skickas dit, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

– Det visar sig att där har det skjutits och en skottskadad man har förts till Akademiska sjukhuset i en privatbil.

Enligt polisen är det en man i 40-årsåldern som har skjutits. Han fördes till sjukhus men senare under lördagskvällen meddelade polisen att mannen dött.

”Träffades av flera skott”

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska dådet ha varit en ren avrättning.

Mannen ska ha skjutits med ett flertal skott som träffat honom i överkroppen. Delar av ett vapen ska ha hittats inne på restaurangen där dödsskjutningen uppges ha ägt rum.

Polisen uppger att flera fordon har setts lämna platsen efter skjutningen.

– Vittnen har sett flera fordon lämna platsen och vi har helikopter och annat som är igång i insatsen, säger Christer Nordström.

Ett fordon som kopplas till händelsen har hittats bara någon kilometer från mordplatsen. I bilen som sedan tidigare anmälts som stulen ska det ha hittats en pistol, enligt uppgift till Aftonbladet.

Uppgift: Inblandad i uppmärksammat fall

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen i 40-årsåldern inblandad i ett tidigare uppmärksammat mordfall. Mannen frikändes för flera år sedan från de brottsmisstankarna och enligt Aftonbladets uppgifter misstänks kvällens skjutning vara en hämndaktion.

Ett större område utanför restaurangen som ligger nära Ikea och Coop Forum har spärrats av samtidigt som ett flertal polispatruller är på plats i området, liksom polishelikopter.

Polisen ber också om allmänhetens hjälp i mördarjakten. Christer Nordström säger att de vill komma i kontakt med alla som vet något om händelsen eller har iakttagelser från köpkvarteren kring Rapsgatan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Vapen