Cancersjuka Fredrick fick sin önskan uppfylld

Foto: Privat
NYHETER

Cancersjuka Fredrick, 2, har tåg som sitt störta intresse. När det danska tågbolaget DSB fick höra om hans historia gav de honom hans livs upplevelse.

– Det var mycket, mycket stort för honom och han pratar om det fortfarande, säger hans pappa Kristoffer.

Fredrik var bara ett år gammal när han fick en cancerdiagnos och har sedan dess gått igenom en lång process med cellgifter, operationer och strålning i både Danmark och Frankrike, skriver Ekstra bladet.

Under behandlingsperioden växte det fram ett stort intresse för tåg, men i och med hans sjukdomstillstånd kunde han aldrig vistas på ett.

De senaste dagarna har Fredrick mått lite bättre så hans pappa Kristoffer bestämde sig för att ta med honom till tågbolaget DSB:s verkstad.

Trots att det låg på ett inhängnat område, utan tillträde för allmänheten, valde de att gå in.

– Vanligtvis håller jag mig till regler, men jag tänkte att om vi var försiktiga så skulle det gå bra. Det värsta som kunde hända var att någon bad oss att lämna området, säger han till Ekstra bladet.

Kristoffer och Fredrik hann knappt gå in på området förrän en anställd på DSB kom och förklarade att det var farligt att befinna sig på området utan säkerhetsutrustning.

”Han pratar om det fortfarande”

Kristoffer berättade att hans son var allvarligt sjuk och att de gått in på området för att Fredrik älskar tåg.

– Då sade hon att hon skulle prata med sin chef och se om vi kunde komma tillbaka dagen efter, och sedan fick jag hennes telefonnummer, säger Kristoffer Jørgensen.

Och så blev det. Dagen efter besökte Kristoffer och Fredrik DSB:s reperationsverkstad.

– Fredrick fick sitta i förarsätet och titta på när de reparerade tåg. Vanligtvis är han ganska utåtriktad men den här gången var han tyst. Det var uppenbart att det berodde på att han var överväldigad.

Kristoffer skrev ett långt tack-brev på DSB:s Facebooksida som har berört tusentals.

”Det var en stor upplevelse för Fredrik. Han fick en unik upplevelse. Det var mycket, mycket stort för honom och han pratar om det fortfarande. Det har haft en enormt positiv inverkan på honom och därmed på mig.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Cancer