Malmö

Man död efter skottlossning på öppen gata

Av: 

Staffan Dickson

Susanna Hållbus

Gustaf Tronarp

NYHETER

En man i 30-årsåldern sköts med flera skott på öppen gata i Malmö sent på lördagskvällen.

Mannen fördes till sjukhus i ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

– Han är avliden och vi har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp, säger Åsa Emanuelsson vid polisen i region syd.

Larmet om skottlossningen på Lantmannagatan i Malmöstadsdelen Seved kom in klockan 22.13 på lördagskvällen. När polisen kom till platsen hittade de en svårt skadad man som fördes till sjukhus med ambulans.

– Det är oklart exakt hur det hänt. Det kom in som skottlossning på öppen gata. Vi vet att han har blivit skjuten, men hur och vad som föranlett får vi nog återkomma till, säger Anna Göransson presstalesperson på polisen i region syd.

Dog av sina skador

Mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha skjutits med flera skott. Strax efter klockan 01 meddelade polisen att han avlidit.

– Han är avliden och vi har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp, säger Åsa Emanuelsson, även hon presstalesperson på polisen.

Mannen är identifierad och hans anhöriga är underrättade.

Tidigt på söndagsmorgonen hade ingen misstänkt gärningsman gripits.

– Vi har ingen gripen och ingen misstänkt i nuläget, säger Åsa Emanuelsson.

Sökte med hundar

Under natten har polisen genomfört en teknisk undersökning på brottsplatsen. Vid 04-tiden hävdes avspärrningarna. Polisen har även sökt i området med vapenhund. Ett flertal förhör har också genomförts.

– Vi har pratat med många människor, både möjliga vittnen och andra. Men jag har inga uppgifter om vad som framkommit i förhören, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen spärrade av ingången till akuten vid Skånes universitetssjukhus i Malmö efter skjutningen.

– I samband med de här skottlossningarna kan det samlas oroliga anhöriga och vänner till de drabbade utanför sjukhuset, och det kan bli oroligt på plats. Vi hade patruller där under kvällen och natten, säger Anna Göransson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Malmö

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö

Våldsbrott