Gör politiskt inlägg – och ammar samtidigt

NYHETER

Larissa Waters inlägg om lungsjukdomar i det australiensiska parlamentet har blivit en succé på nätet – men det är inte de politiska åsikterna som står i fokus, skriver Huffington Post.

1 av 3 | Foto: STRINGER / X80002

På torsdagen var det dags att diskutera lungsjukdomar i det australiensiska parlamentet. Larissa Waters, 40, från partiet Greens gjorde ett inlägg i debatten – och bilderna från hennes tal spreds snabbt på nätet.

Waters hade nämligen med sig sin 14 veckor gamla dotter Alia Joy till parlamentet. Och när dottern behövde äta när det var dags för Larissa att tala, var det inga problem att multi-taska.

”Det här var första gången jag har fått amma min dotter och prata i parlamentet samtidigt”, skrev hon efteråt på Twitter.

”Är så stolt”

Reglerna i det australiensiska parlamentet ändrades förra året. Sedan dess är det tillåtet för mödrar att amma sina barn i kammaren. Och Larissa Waters blev rejält omtalad redan i maj.

Då blev hon nämligen först i Australien att amma i parlamentet – och nu har hon alltså även blivit först med att göra det under ett inlägg i debatten.

– Jag är så stolt över att min dotter Alia är den första att någonsin bli ammad i parlamentet, sade hon i maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Australien